İzmir'de Lys Heyecanı - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Lys Heyecanı

İzmir'de, üniversite giriş sınavının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavları'ndan (LYS) Edebiyat-Coğrafya sınavına (LYS-3) 33 bin 432 aday girdi.

21.06.2015 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, üniversite giriş sınavının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavları'ndan (LYS) Edebiyat-Coğrafya sınavına (LYS-3)  33 bin 432 aday girdi.

İzmir'de bin 470 salonda gerçekleştirilen sınav saat 10.00'da başladı. Tek oturumda uygulana sınav 120 dakika sürdü.

Adaylar, LYS-3'te Türk Dili ve Edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testindeki soruları yanıtladı. Türk Dili ve Edebiyatı testinde 56 soru yer aldı. Adaylara bu test için 85 dakika cevaplama süresi verildi. Coğrafya-1 testindeki 24 soru için ise 35 dakika süre verildi. İlk testin (Türk Dili ve Edebiyatı testi) cevaplama süresi içinde ve ikinci testin (Coğrafya-1 testi) ilk 15 ve son 15 dakikası içinde adayların sınav salonundan ayrılmasına izin verilmedi.

LYS maratonu bu sınavla sona erdi.

LYS'de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayın katıldığı her sınavda yer alan her test için bir standart puan hesaplanacak. LYS'de 180 ve üzeri puan alanlar, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını ve ön lisans programlarını tercih edebilecekler. LYS'de 180 ve üzeri puanı olmayan adayların sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları, açık öğretim programları ve YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları bulunacak.

Adaylar LYS sonuçlarını, TC Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler. Adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Lys Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement