İzmir'de Madde Bağımlılığı Semineri - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Madde Bağımlılığı Semineri

İzmir\'de Madde Bağımlılığı Semineri

Bornova Belediyesi, "Madde Bağımlılığı ve Spor" Konulu Panel Düzenledi. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde Gerçekleştirilen Panele Bornova Anadolu Meslek, Suphi Koyuncuoğlu ve Mustafa Kemal Lisesi'nden Yaklaşık 200 Genç ile Bornova Belediye Spor Kulübü Basketbol Takımı Katıldı.

31.05.2008 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bornova Belediyesi, "Madde Bağımlılığı ve Spor" konulu panel düzenledi. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen panele Bornova Anadolu Meslek, Suphi Koyuncuoğlu ve Mustafa Kemal Lisesi'nden yaklaşık 200 genç ile Bornova Belediye Spor Kulübü Basketbol takımı katıldı.

Gençlerin büyük ilgi gösterdiği Panele, konuşmacı olarak "E.Ü Çocuk ve Ergen Alkol, Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi" Müdürü (EGEBAM) Yard. Doç. Dr. Zeki Yüncü ve E.Ü Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan Araştırma Görevlisi Serdar Tok katıldı. Madde bağımlılığı konusunda Barkovizyon sunumu yapıldı. Yard. Doç. Dr. Zeki Yüncü" madde bağımlılığının getirdiği sorunları anlatırken madde bağımlılığı mutlulukla başlar hüsranla biter "dedi. Yüncü şöyle konuştu" madde bağımlıları belli bir süreden sonra başka şeylerden zevk almaya başlar. Spor, ders, aile gibi unsurlar geri plana düşer. Madde kullanımı beyinde geri dönüşümü olmayan hasarlara neden olur "dedi.Serdar Tok ise" uyuşturucu maddenin vücut üzerinde oluşturduğu olumsuz etkileri spor yoluyla nasıl atılabileceği konusunda bilgiler "verdi Yeni teknolojilerin getirdiği olanakların yanı sıra sorunları da beraberinde getirdi" dedi. Tok, özellikle TV dizileri, bilgisayar oyunları, son günlerin modası bilgisayarda çet yapma uyuşturucu gibi yeni kuşakların hareket etme becerilerini iyice düşürdü. Spor yapma olanağını bitirdi. Kalp damar hastalıkları yanında çeşitli sosyal psikolojik sorunlar yarattı."dedi.

(Mİ-Mİ- (Mİ-Mİ-) 31.05.2008 10:15 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'de Madde Bağımlılığı Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement