İzmir'de Metro Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Metro Çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, metroyu Bornova merkeze ulaştırabilmek için uygulama projesi hazırlıyor Projeye göre, Evka 3 ile Bornova merkez arasındaki bin 163 metrelik tünel, 1,5 dakikada aşılacak.

03.08.2014 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, metroyu Bornova merkeze ulaştırabilmek için uygulama projesi hazırlıyor. Projeye göre, Evka-3 ile Bornova merkez arasındaki bin 163 metrelik tünel, 1,5 dakikada aşılacak.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Fahrettin Altay ve Poligon metro istasyonlarını hizmete alan belediye, metro sistemini Bornova merkeze uzatmak için uygulama projesi çalışmalarını sürdürüyor. Daha önceki projesinde geniş kesitli tek tünel olarak planlama yapan belediye, hat üstündeki  binaların güvenliği açısından yeni projeyi  "daha dar kesitli çift tünele" dönüştürüyor.

Evka-3 ve Ege Üniversitesi istasyonlarının açılmasıyla öğrencilerin ve bu bölgede oturan vatandaşların metro ile yolculuk olanağına kavuşmasının ardından yeni hat ile Evka-3'ten Bornova merkeze gidiş 1,5 dakika, Fahrettin Altay Meydanı'ndan Bornova merkeze gidiş ise 33 dakikada mümkün olabilecek.

Kentte, 80 kilometre hat uzunluğu olan İZBAN, 32 istasyonuyla kentin kuzey ve güneyine, İzmir metrosu ise 20 kilometre üzerindeki 17 istasyon ile doğu-batı yönlerine uzanıyor. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Metro Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement