İzmir'de Parktaki Cinayet Davası - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Parktaki Cinayet Davası

Konak'ta mart ayında parkta köpeğini gezdiren İsmail Alay'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen katil zanlısının yargılanmasına başlandı.

09.06.2015 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak'ta mart ayında parkta köpeğini gezdiren İsmail Alay'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen katil zanlısının yargılanmasına başlandı.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Hilal Hıdır Şahin,  avukatı Elçin Arı Giritli ve öldürülen İsmail Alay'ın yakınları katıldı.

Sanık savunmasında, olay tarihinde köpeğini gezdirmek için parka gittiğinde, daha önce tartışma yaşadığı İsmail Alay'ı gördüğünü belirterek, daha önce telefonda kendisine küfür eden Alay'ın , parkta da elindeki sigara izmaritini önüne attığını, yoluna devam etse de arkasından seslenerek yine küfürlü konuştuğunu, elle cinsel tacizde bulunduğunu, elini ittirince yüzüne tükürdüğünü anlattı.

Bunun üzerine fiziksel kavgaya giriştiklerini, Alay'ın bıçakla kendisine saldırdığını, omuzuna ve sırtına bıçak darbeleri aldığını savunan Şahin, bıçağı tutmaya çalışırken bir metre kadar aşağıya yıkık bir evin yanına düştüklerini, maktulün bıçağın üzerine düştüğünü söyledi.

Sanık Şahin, daha sonra bıçağı alarak köpeğiyle birlikte uzaklaştığını ve taksiyle Gaziemir'deki ailesinin evine gittiğini, üzerini değiştirip giysilerini ve bıçağı çöp konteynerine attığını anlattı.

-"Öldüğünü iki gün sonra internetten öğrendim"

Alay'ın öldüğünü tahmin etmediğini ileri süren sanık Şahin,"İki gün kadar sonra internetten öldüğünü öğrendim. Çok pişmanım. Keşke böyle bir olay hiç yaşanmasaydı, keşke o gün parka hiç gitmeseydim" dedi.

Sanık avukatı, müvekkilinin ikametgahının sabit olduğunu, bu nedenle tutuksuz ya da adli tedbir hükümleri uygulanarak tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, suçun katalog suçlardan olması, sanığın kaçma şüphesinin bulunması nedeniyle tutukluluk halinin devamına, gelmeyen tanıkların dinlenilmesine, eksik evrakların tamamlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

6 Mart günü Konak'taki Zeki Müren Parkında, köpeği başından bekleyen İsmail Alay bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuş, katil zanlısı olaydan 3 gün sonra İzmir Adliyesi Karakol Amirliğine polise teslim olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Parktaki Cinayet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement