İzmir'de Raylara Düşen Bebek - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Raylara Düşen Bebek

İzmir\'de Raylara Düşen Bebek

Bebeğin annesi Dilek Mertyüz: "Çocuğumun nasıl düştüğünü hatırlamıyorum ancak trenle istasyon arasında büyük bir boşluk vardı.

17.06.2014 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de trenden indirildiği sırada bebek arabasından kayarak raylara düşen 8 aylık Erdem Aras Akyüz, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Bebeğin annesi Dilek Mertyüz, hastane çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, Aydın'dan İzmir'e döndüklerini, inecekleri durağa yaklaştıklarında oğlunu uyandırmamak için arabasına koyduklarını söyledi.

Bebek arabasının kemerini takıp takmadığını kontrol edemediğini ifade eden Mertyüz, şöyle konuştu:

"Aslında çok dikkatli birisiyimdir. Ancak çocuğumun o sırada hasta olması, arkadan gelen diğer yolcuların acelecilikleri nedeniyle bir anda trenden inmek istedim. Kardeşimle Erdem'in içinde olduğu bebek arabasını tutuyorduk. Trenin kapısından çıkarken nasıl olduğunu anlamadık. Çocuğumun nasıl düştüğünü hatırlamıyorum ancak trenle istasyon arasında büyük bir boşluk vardı. Oradan kendimi aşağıya attığımı hatırlıyorum. Çocuğu yerde görür görmez ben de kendimi aşağıya attım. Benim bile rahatlıkla sığabildiğim büyük bir boşluk vardı. O sırada kardeşim ve oradaki diğer kişiler de raylara atladı. Sonuçta oğlum oradan sağ salim çıkarıldı."

TCDD'nin istasyonu ile tren arasında basamak bulunmamasının bir ihmal olduğunu iddia eden Mertyüz, avukatları aracılığıyla davacı olmayı düşündüklerini, kendilerinin başına gelenin başkasının başına gelmesini istemediklerini kaydetti.

Dede Memduh Doğan da kaza sonrası TCDD yetkililerinin kendilerini sadece telefonla arayarak bebeğin sağlık durumunu sorduklarını bildirdi.

-Olayın geçmişi

TCDD'nin Denizli-İzmir trenine 15 Haziran 2014 tarihinde akraba ziyareti nedeniyle gittiği Aydın'dan binen Dilek Mertyüz, Gaziemir'deki TCDD-İZBAN aktarma istasyonunda indiği sırada 8 aylık bebeği Erdem Aras Mertyüz'ü pusetinden tren ile istasyon platformu arasında boşluğa düşürmüş, görevlilerin yardımıyla çıkarılan bebek, 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Erdem bebek, bir süre müşahede altında tutulduktan sonra dün hastaneden taburcu edilmişti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de Raylara Düşen Bebek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement