İzmir'de Şair ve Yazarlardan, Hdp'ye Ortak Destek Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Şair ve Yazarlardan, Hdp'ye Ortak Destek Açıklaması

İzmir\'de Şair ve Yazarlardan, Hdp\'ye Ortak Destek Açıklaması

İzmir'de bir grup şair ve yazar, HDP'ye destek bildirisine destek verdi.

06.04.2015 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de bir grup şair ve yazar, HDP'ye destek bildirisine destek verdi. Bildiriyi, şair ve yazarlar, Türkçe ve Kürtçe okudu.

Seçimlerdeki yüzde 10 barajını aşıp aşmayacağı sık tartışılan HDP'ye, İzmir'deki şair ve yazarlardan da destek geldi. HDP'ye destek bildirisine imza atan kişiler arasında yer alan şair-yazar Hayri Yetik, şair Remzi Demir, şair yazar Namık Kuyumcu, gazeteci Zerrin Yatağan, yazar Melih Ergen, şair Recai Atalay, ortak açıklama yaptı. Grup adına basın açıklamasını Namık Kuyumcu okudu. Roboski'den, Soma faciasına, Gezi'den, Berkin Elvan'ın ölümüne, dolar dolu ayakkabı kutularından, son dönem kadın cinayetlerine kadar her konuda 'Kral çıplak' denildiği anda yargılamaların başlatıldığını öne süren Kuyumcu, şöyle dedi:

"Eşitlikçi ve şiddetten uzak bir dille barışı savunduğu için, yasaklara karşı özgürlük dediği için, kürt halkının kendi kaderini demokratik yöntemlerle tayin etmesi gerektiğine inandığımız için, eğitimin çağdaş, laik ve ana dilde yapılması için, insanlarımızın hiç yaşama şansı bulamadığı demokrasi savunusu için, her dinden, renkten, cinsiyetten, inançtan, seslerin küçük küçük ırmaklardan akarak buluştuğu bir ortak denize dönüşmesini umduğumuz biri siyasi partinin desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Mevcut siyasi ortamda, HDP'ye destek vermeye ve gönüllü bir biçimde çalışmaya hazır olduğumuzu kamuoyuna duyururuz."

Remzi Demir, bildiriyi Kürtçe okudu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Şair ve Yazarlardan, Hdp'ye Ortak Destek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement