İzmir'de Sığınmacı Çocuklara da Süt Verilecek - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Sığınmacı Çocuklara da Süt Verilecek

İzmir\'de Sığınmacı Çocuklara da Süt Verilecek

İzmir'de 220 sivil toplum kuruluşunun talebi üzerine, Büyükşehir Belediyesince yürütülen "Süt Kuzusu" projesinden sığınmacı ailelerin çocuklarının da yararlanmasına karar verildiği bildirildi.

08.12.2016 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de 220 sivil toplum kuruluşunun talebi üzerine, Büyükşehir Belediyesince yürütülen "Süt Kuzusu" projesinden sığınmacı ailelerin çocuklarının da yararlanmasına karar verildiği bildirildi.

Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi Başkanı Mete Hüsünbeyi, düzenlediği basın toplantısında, 1 Kasım'da, 220 sivil toplum kuruluşu adına üç İzmir milletvekiliyle, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına "kentteki 1-5 yaş arası sığınmacı çocukların da projeden faydalanması" için dilekçe verdiklerini belirtti.

Belediyenin "2017 itibarıyla sığınmacı çocuklara da süt vermeyi" programına aldığını bildirdiğini anlatan Hüsünbeyi, "İzmir Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle, mülteci haklarından yararlanmaya çok ihtiyaç duyan çocuk, kadın, yaşlı binlerce insanın yaşadığı şehrimizde, gerek kamu gerek yerel yönetimlerimizin örnek çalışmalar yapmasını diliyoruz." diye konuştu.

Kentin farklı çevrelerini temsil eden 220 farklı kuruluşun ortak tavır sergileyerek sığınmacılar konusunda duyarlılık gösterdiğini dile getiren Hüsünbeyi, "Bu yaklaşım İzmir ve İzmirlilik için önemli kazanımdır. Karabağlar ve Konak Kent konseylerinin yanı sıra odalar, sendikalar, vakıflar, hak temelli dernekler, hemşehri, engelli, kadın, kültür sanat, Roman dernekleri olarak bu anlamlı birlikteliğimize katkı veren her kuruluşa teşekkür ediyoruz." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005'te ilkokul öğrencilerine yönelik başlatılan proje, Milli Eğitim Bakanlığınca okullarda süt dağıtılması üzerine 2014'ten itibaren 1-5 yaş arasındaki çocuklara yönelik olarak "Süt Kuzusu" adıyla güncellenmişti. İl genelinde uygulamaya konulan proje kapsamında ekipler, bu yaşlarda çocukları olan aileleri tespit ederek evlerine süt bırakmaya başlamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de Sığınmacı Çocuklara da Süt Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement