İzmir'de Sıradışı Bir Sergi - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Sıradışı Bir Sergi

İzmir\'de Sıradışı Bir Sergi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen İzmir Akdeniz Akademisi'nin açılışından ardından, Arkas Sanat Merkezi'ndeki "18 ve 19.Yüzyıllarda İzmir."

25.09.2013 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen İzmir Akdeniz Akademisi'nin açılışından ardından, Arkas Sanat Merkezi'ndeki "18 ve 19. Yüzyıllarda İzmir: Batılı Bir Bakış" sergisinin açılış törenine katıldı. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği açılış töreni öncesinde, Başkan Aziz Kocaoğlu ile İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve İzmir Akdeniz Akademisi Kurucu Onursal Başkanı Prof.Dr. İlhan Tekeli'ye sergiyi gezdirerek eserler hakkında bilgi verdi. Yüzlerce yıl öncesinin İzmir'ine ait resim ve belgeler, büyük ilgi çekti.

18 ve 19. yüzyılların İzmir'ini ziyaretçilere Batılı bir seyyahın gözünden sunmanın amaçlandığı sergi için Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas'ın Koleksiyonu'nda yer alan eserlerin yanı sıra Türkiye, Fransa, İngiltere, Belçika, Hollanda ve İsviçre'deki müze, kütüphane ve özel koleksiyonlardan yaklaşık üç yüz resim ve belge bir araya getirildi. Sergiye eser veren kurumlar arasında Louvre, British Museum, Rijksmuseum Amsterdam, Greenwich The National Maritime Museum, Bibliothèque nationale de France, Ecole des Beaux-Arts Paris, Beaux- Arts Bordeaux, Beaux -Arts de Lausanne ve Marsilya Ticaret Odası gibi kurumlar bulunuyor. Sergi 29 Aralık'a kadar devam edecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'de Sıradışı Bir Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement