İzmir'de Sokak Ortasındaki Cinayet - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Sokak Ortasındaki Cinayet

İzmir\'de Sokak Ortasındaki Cinayet

İzmir’in Gaziemir ilçesinde dini nikahlı eşi tarafından sokak ortasında öldürülen kadının, daha önceden kendisini darp eden eşi hakkında suç duyurusunda bulunduğu ve şikayetini geri çekmesi için kocası tarafından baskı gördüğü öğrenildi.

09.04.2015 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Gaziemir ilçesinde dini nikahlı eşi tarafından sokak ortasında öldürülen kadının, daha önceden kendisini darp eden eşi hakkında suç duyurusunda bulunduğu ve şikayetini geri çekmesi için kocası tarafından baskı gördüğü öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Atıfbey Mahallesi Kapalı Pazaryeri'nde dün akşam, imam nikahlı eşi İlkay Altımışkara'nın çalıştığı peynirci dükkanına gelen M.Ç., eşi ile konuşmaya başladı. İkili arasında çıkan tartışma bir anda büyüdü ve M.Ç. yanında getirdiği bıçakla Altımışkara'yı 6 yerinden bıçakladı. Daha sonra çevredeki esnafın araya girmesi ile M.Ç. uzaklaşmaya çalışırken kovalamaca sonrası sivil polisler ile esnaf tarafından yakalanıp Gaziemir Polis Merkezi'ne götürüldü. Bu sırada durumun bildirilmesi ile gelen sağlık ekipleri ağır yaralı İlkay Altmışkara'ya olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulans ile Gaziemir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kadın hayatını kaybetti.

"ONLARCA İNSAN FİLM SEYREDER GİBİ SEYRETTİ"

Kavgayı ilk başta erkekler arasında olduğunu sanan kuaför İlhan Demirkaya, "Baktım bir erkek kadını altına almış bıçaklıyor. Burada pazardan dolayı kalabalık vardı ve onlarca kişi film seyreder gibi kadının bıçaklanmasını izliyordu. Buradaki esnaf arkadaşımızla hemen koştum adama tekme attım ve yere düştü. Daha sonra kaçmaya çalıştı. O sırada sivil polis vardı pazara alışveriş yapmaya gelen onla birlikte sokak arasında kovalayıp yakaladık, hemen 100 metre ilerideki Gaziemir Polis Merkezi'ne teslim ettik zanlıyı. Benim anamadığım, bir kadın erkek tarafında dövülüyor ve bıçaklanıyor onlarca insan etrafına kümelenmiş film izler gibi kavgayı izliyor. Ellerinde bir çekirdekleri eksikti" dedi.

EVE GERİ DÖNMESİNİ VE İŞTEN AYRILMASINI İSTEDİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ

İlkay Altımışkara'nın cenazesi, ikindi namazına müteakip Karabağlar Sinan Camii'nde kılındı. Cenazeye İlkay Altmışkara'nın ailesi ve yakınları katıldı. Kılınan cenaze namazının ardında Altmışkara'nın cenazesi Menderes Görece Mezarlığı'nda defnedildi.

Öte yandan İlkay Altmışkara ile M.Ç.'nin 2 yıl önce dini nikahla evlendikleri ve birlikte yaşayan çiftin, 4 ay önce çocukları olduğu öğrenildi. İmam nikahlı eşinden iddiaya göre şiddet gören kolu kırılan İlkay Almışkara, evi terk edip 3 hafta önce çocuğunu da alarak annesinin evine yerleştiği bildirili. Altmışkara'nın kendisini darp eden M.Ç. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğu, M.Ç.'nin de daha önce işlediği bir cinayet nedeniyle ertelenmiş 14 yıl hapis cezası bulunması nedeniyle eşinden savcılıktaki suç duyurusunu geri çekmesi ve evine geri dönmesi yönünde baskı kurduğu ileri sürüldü.

"ERKEKLER KADINI KORUMALI"

Cenaze namazına katılan MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, "Kadına şiddetin bugün son olsun. Allah rahmet eylesin. Kolunun kırıldığı ve darp edildiği konuyla ilgili yardım talebi olduğu resmi makamlara iletilmiş. 4 aylık bebeği var. Allah inşallah bu yavrucağın bahtını güldürsün. Biz diyoruz ki, kadınına sahip çıkamayan bir toplum iflah olmaz, kadınına sahip çıkamayan erkek olmaz. Kadın cinayetleri son bulmalıdır. Yuvayı yapan düzen kuran kadındır" dedi.

AĞABEYİ DE CİNAYETE KURBAN GİTMİŞ

İlkay Altmışkara'nın ağabeyi Bülent Altmışkara'nın da 2011 Haziran ayında cinayete kurban gittiği öğrenildi. Konak Eşrefpaşa semtinde, bir mermer atölyesinde başına çekiçle vurulup bayıltıldıktan sonra satır ve bıçak kullanılarak öldürülen Bülent Altmışkara'nın cesedi, bir varile koyarak Eşrefpaşa Karakolu'nun 100 metre yakınındaki boş arsaya atılmıştı. Bülent Altmışkara'nın cinayet zanlısı olarak 3 kişi tutuklanmıştı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Sokak Ortasındaki Cinayet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Sonay Altmışkara: Allah yardim edenlerden razi olsun vefat eden ablamdir cennet mekani olsun.Bu olayi film gibi izleyenlerde Allahim nasil biliyosa oyle yapsin herkesin kiz evladi var ve ablam yerinde olabilirdi... 0 0 Yanıtla

Advertisement