İzmir'de Süt Dağıtımı İçin Yeni Sözleşme - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Süt Dağıtımı İçin Yeni Sözleşme

İzmir'de 1-5 yaş arasındaki çocuklara süt dağıtımını içeren Süt Kuzusu Projesi'nin yeni dönem alım sözleşmesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Süt Kooperatifi tarafından imzalandı.

16.05.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de 1-5 yaş arasındaki çocuklara süt dağıtımını içeren Süt Kuzusu Projesi'nin yeni dönem alım sözleşmesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Süt Kooperatifi tarafından imzalandı.

Tire'de düzenlenen imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye'de "sözleşmeli üretim" modelini uygulayan ilk yerel yönetim olduklarını söyledi.

Proje sayesinde İzmir'i Türkiye'de sütün bir numaralı üreticisi yaptıklarını, Dünya Tarım Örgütü'nün Tire'yi örnek kırsal kalkınma modeli seçtiğini anlatan Kocaoğlu, Tire'den 2009 yılından bu yana 105 milyon liranın üzerinde süt aldıklarını ifade etti.

Tire Süt Kooperatifi'nden geçen yıl geçen yıl 33 milyon, bu yılın ilk yarısında da 16 milyon liralık süt aldıklarını söyleyen Kocaoğlu, bugün de 34 milyon liralık süt için imza attıklarını açıkladı.

Seçim sloganları

Konuşmasında AK Parti'nin kullandığı "onlar konuşur, biz yaparız" sloganını hatırlatan Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Hala stat konuşuluyor, seçim öncesi temel atılmaya çalışılıyor. Ama bizim Bornova Belediyesi ile birlikte yaptığımız stat sessiz sedasız bitiyor. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek de 3 Haziran'da ihaleye çıkacak. Tüm Küçük Menderes'in ihtiyacını karşılayacak 14 bin kişilik stadın temelini en kısa sürede atacağız. Yani neymiş ? CHP'nin yerelde iktidar olduğu bir numaralı kentte, İzmir'de CHP'li büyükşehir ve ilçe belediyeleri yapar, AKP konuşur. Bırakın konuşmasını, engel olur."

Bornova Kültür Sarayı'nın 12 yıldır bitirilemediğini, kendilerine devredilen Paterson Köşkü'nde ihaleye çıkacakları sırada ilgili bakanlığın projeyi iptal ettiğini ileri süren Kocaoğlu, Tire'de hayırseverlerin yaptırdığı Tire Fen Lisesi'nin engelli kullanımına uygun hale getirilmesi nedeniyle "kırmızı bayrak" töreni düzenlemek istediklerini ancak ilçe kaymakamının töreni engellediğini savundu.

Seçimlerde İzmir milletvekili adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı olan İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın kendisini hedef aldığını iddia eden Kocaoğlu, "İlk önce Veysel Eroğlu, ardından Binali Yıldırım geldi. Yine hedef büyükşehir belediyesi ve başkanı oldu. Ben de onlara diyorum ki sizin yaptığınız sataşmalara, benim üzerimden yaptığınız politikalara veremeyeceğim cevap yok. Her koşulda cevap veririm. Kumpaslara da cevap veririm. 2011'de bize yapılan hiçbir kuruma yapılmadı. Ama biz dimdik ayaktayız. Hesabını veremeyeceğimiz hiç bir şey yok. Ama sizin benim soracağım sorulara verecek gücünüz yok. 3 soru sorarım, yeter" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Süt Dağıtımı İçin Yeni Sözleşme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement