İzmir'de "Tarih Ayağa Kalkıyor" - Son Dakika
Yerel

İzmir'de "Tarih Ayağa Kalkıyor"

İzmir'de, Kadifekale, Agora ve Kemeraltı aksında yer alan bölgedeki tarihi dokunun korunması ve yeniden canlandırılması amacıyla uygulamaya konulan "İzmir Tarih Projesi" kapsamında, Hasdemir Ailesi tarafından bağışlanan ev, restorasyonu tamamlanarak "Fatma ve Mustafa Hasdemir Anı Evi" adıyla tasarım atölyesi olarak hizmete açıldı.

19.02.2015 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, Kadifekale, Agora ve Kemeraltı aksında yer alan bölgedeki tarihi dokunun korunması ve yeniden canlandırılması amacıyla uygulamaya konulan "İzmir Tarih Projesi" kapsamında, Hasdemir Ailesi tarafından bağışlanan ev, restorasyonu tamamlanarak "Fatma ve Mustafa Hasdemir Anı Evi" adıyla tasarım atölyesi olarak hizmete açıldı.

Hasdemir Ailesi tarafından bağışlanan tarihi ev, "İzmir Tarih Projesi"nde kapsamında Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret AŞ (TARKEM) tarafından restore ettirilerek, "tasarım atölyesi" olarak hizmet vermek üzere yeniden işlevlendirildi.

"Fatma ve Mustafa Hasdemir Anı Evi" tasarım atölyesinin açılışına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı konuşmada, İzmir Tarih Projesi'nin kent merkezini ayağa kaldıracak bir çalışma olduğunu belirtti.

Her kentin tarihi bölgeleri olduğunu ifade eden Kocaoğlu, şunları söyledi:

"O bölgeler, o kentin geçmişinden bugününe bütün özelliklerini yansıtıyor. Daha güzel, daha pahalı binalar yapabilirsiniz ama Kemeraltı, Agora ve Kadifekale'yi kopyalamak mümkün değil. Burada 8 bin 500 yıllık kentin yakın izleri var. 3 bin 500 yıllık Agorası var. Bu bölge İzmir merkezini her bakımdan ayağa kaldıracak bir bölge. Kentin büyük destekçileriyle birlikte burayı ayağa kaldırmaya, tozun silkelemeye, tescilli binaları restore ederek tekrar kazandırmaya çalışıyoruz. Bu iş iğneyle kuyu kazmak gibi bir şey, zaman gerekiyor. Buradaki mülkiyet sahiplerinin ve iş adamlarının, bölgenin yeniden ayağa kalkması için özveride bulunması ve yatırım yapması gerekiyor."

Kocaoğlu, törende bağışı yapan Şengül Gürsel, Gülşen Durmuş ve Hüseyin Hüsnü Hasdemir kardeşlere birer şükran plaketi sundu.

Törene CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Adülaziz Ediz, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de 'Tarih Ayağa Kalkıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement