İzmir'de Telefonla Dolandırıcılık İddiası - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Telefonla Dolandırıcılık İddiası

Buca ilçesinde kendisini banka görevlisi olarak tanıtarak bilgilerine ulaştığı 3 kişinin hesabından para aktardığı iddia edilen 2 kişiden biri tutuklandı.

13.08.2016 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buca ilçesinde kendisini banka görevlisi olarak tanıtarak bilgilerine ulaştığı 3 kişinin hesabından para aktardığı iddia edilen 2 kişiden biri tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Şirinyer Polis Merkezi Amirliğine başvuran 3 kişi, kendisini banka görevlisi olarak tanıtan bir kadının "Yurt dışında bankaya ait kredi kartlarınızdan 730 lira çekildi, bu parayı hesabınıza aktarmak istiyoruz" diyerek hesap bilgilerini ulaştığını, dolandırıldıklarını anladıklarını belirterek şikayetçi oldu.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinin başlattığı çalışmada, aynı yöntemle 24 yaşındaki Melike K'nin hesabına F.D'den 4 bin 400 lira, E.İ'den 24 bin lira ve D.A'nın hesabından da 9 bin 600 lira aktarıldığını tespit etti.

Bunun üzerine paraların havale edildiği hesabın bağlı olduğu banka şubesi çevresinde tedbir alan polis ekipleri, parayı çekmeye gelen Melike K'yi yakaladı.

Melike K'nin paraları Ferit Yavuz'a (33) vereceğini beyan etmesi üzerine bu kişi de gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından "iletişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık yapmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Melike K. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Ferit Yavuz ise tutuklandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de Telefonla Dolandırıcılık İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement