İzmir'de Toplu Hayvan Mezarlığı Bulunduğu İddiası - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Toplu Hayvan Mezarlığı Bulunduğu İddiası

Seferihisar Belediyesi, bir mahalleden 80 civarında kedi ve köpeğin kaybolduğu, bunların belediye tarafından zehirlenerek gömüldüğü toplu hayvan mezarının bulunduğu iddiaları yalanladı.

30.06.2016 20:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seferihisar Belediyesi, bir mahalleden 80 civarında kedi ve köpeğin kaybolduğu, bunların belediye tarafından zehirlenerek gömüldüğü toplu hayvan mezarının bulunduğu iddiaları yalanladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, bahsi geçen alanın, eski hayvan bakımevi civarındaki hayvan mezarlığı olduğu, "5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu" ve "3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu" gereği ölen hayvanların çukur açılarak ve kireçleme işlemi yapılarak gömüldüğü, 1 yıl önce bu mezarlığın yapımı tamamlanan Prof. Dr. İsmet Sungurbey Geçici Hayvan Bakım Evi arkasına alındığı belirtildi.

Bahsi geçen yerde dün görülen hayvan ölülerinin belediyece gömülmediği de vurgulandı. Yapılan incelemede bir köpek, bir kedi ölüsü ve açılmamış birkaç çuval ile büyükbaş hayvana ait deri ve sakatatlar bulunduğu, fakat ölülerde kokuşma gerçekleştiği için otopsi işlemi yapılamadığı, dolayısıyla zehirlenip zehirlenmediklerinin anlaşılamadığı ifade edildi.

Açıklamada, bir mahalleden 80 kedi ve köpeğin kaybolduğu iddiasını ortaya atan kişilerin, hayvanlarının kaybolmasıyla ilgili belediyeye herhangi bir başvurusunun bulunmadığı belirtildi.

Belediyenin hayvan bakımevinin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri tarafından rutin olarak denetlendiği, aylık faaliyet raporlarının Orman ve Su işleri 4.Bölge Müdürlüğü İzmir Şube Müdürlüğü'ne, İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne düzenli olarak gönderildiği vurgulanırken, 'hayvanları zehirleyip, gömdüler' gibi asılsız iddia ve hakaretlerde bulunan kişi ve kuruluşlar hakkında yasal işlem başlatılacağı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de Toplu Hayvan Mezarlığı Bulunduğu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement