"İzmir" Dediler - Son Dakika
Güncel

"İzmir" Dediler

"İzmir" Dediler

Türk Dişhekimleri Birliği, 22. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi'ni İzmir'de gerçekleştirme kararı aldı.

08.01.2016 09:16  Güncelleme: 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, "3 bini aşkın katılımcının yer alacağı kongreye başka kentler de talip oldu ama biz İzmir'i tercih ettik" diye konuştu.

Türk Dişhekimleri Birliği'nin (TDB) düzenlediği 22. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi, 19-21 Mayıs 2016 tarihlerinde İzmir'de gerçekleşecek. Dünya çapında ilgi uyandıran kongrenin İzmir'e taşınmasında, kentin yeni fuarcılık tesisi Fuar İzmir'in hizmete girmesi etkili oldu.

Kongre hazırlıklarını değerlendirmek üzere bir araya gelen Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, İzmir Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Alpöz ile Oda'nın yönetim kurulunda ve organizasyon komitesinde yer alan isimler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti.

Başka kentler de istedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Fuar İzmir"le sadece kente değil, Türkiye'ye büyük bir eser kazandırdığını söyleyen Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, "Bu büyük merkezin kongre ile bütünleşeceğine inanıyoruz. Kongreye 3 binin kişinin üzerinde bir katılım olacak. Özel bir çabayla bunu 5 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Şahsınızla birlikte İzmir büyük bir hamle yaptı. Bunu her yerden gözlemliyoruz. Kongreye başka kentler de talip oldu ama biz İzmir'i tercih ettik" diye konuştu.

2016 fuarcılığın büyüme yılı olacak

Kongrenin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için gereken tüm desteği vereceklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise "İzmir'de kongreciliği ve fuarcılığı birlikte büyütmek istiyoruz. Geçmişte mekan yetersizliğinden dolayı dalgalı bir seyir izleyen fuarcılığımız Fuar İzmir'le birlikte önemli bir ivme yakaladı. Gaziemir'de Fuar İzmir'in yanında 43 dönüm daha yerimiz var. Orada da otel ve kongre merkezi yapacağız. Kültürpark'taki mevcut fuar hollerini ise kongre ve sergi sarayı olarak düzenleyeceğiz" dedi.

Başkan Kocaoğlu, İZFAŞ'ın dışında hiçbir belediye şirketinde yönetim kurulu başkanlığını yapmamasına dikkat çekerek, bu durumun fuarcılığa verdikleri önemin bir yansıması olduğunu ifade etti. Başkan Aziz Kocaoğlu, "2016 yılından itibaren hem düzenlediğimiz fuar sayısını artırıp hem de mevcut fuarları büyüteceğiz" diye konuştu.

İzmir'in yeni fuar merkezi Fuar İzmir'in tercihlerinde etkili olduğunu vurgulayan İzmir Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alpöz ise "Tüm enerjimiz ve gücümüzle, İzmir'de yıllar sonra gerçekleşecek bu kongreyi en iyi şekilde organize etmek için çalışıyoruz. İzmir'e yakışan bir kongre olacak" dedi.

İzmir'e nazar değmesin

Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel ve meslektaşları ziyaret anısına Başkan Kocaoğlu'na Türk motifleriyle işlenmiş özel tasarım bir nazar boncuğu hediye etti.

Kente hareket getirecek

Mayıs ayında düzenlenecek 22. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi, İzmir'de turizm hareketliliği ve ekonomi adına da önemli bir katkı sağlayacak. 15 yıl aradan sonra İzmir'de gerçekleştirilecek uluslararası kongre için en az 3 bin yerli ve yabancı dişhekimi ile dental sektörü temsilcisi İzmir'e gelecek.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement