İzmir'deki Banka Soygunu - Son Dakika
Yerel

İzmir'deki Banka Soygunu

İzmir\'deki Banka Soygunu

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Balçova ilçesinde silahlı kişilerin, banka şubesinden nakit para ve güvenlik görevlisinin silahını alarak kaçmasına ilişkin, "Helikopter destekli tüm resmi ve sivil ekiplerimiz çalışmalarını yürütüyor.

15.07.2015 23:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Balçova ilçesinde silahlı kişilerin, banka şubesinden nakit para ve güvenlik görevlisinin silahını alarak kaçmasına ilişkin, "Helikopter destekli tüm resmi ve sivil ekiplerimiz çalışmalarını yürütüyor. Bazı tespitlerimiz var. İnşallah en kısa zamanda hem olay aydınlatılacak hem de zanlılar yakalanacak" dedi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Uzunkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, başlarında kask bulunan iki kişinin motosikletle gelip bankanın güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdiğini ve silahını aldığını aktardı.

Vezneden 200 bin TL üzerinde paranın çalındığını kaydeden Uzunkaya, olayda herhangi bir yaralının olmadığını ifade etti.

Uzunkaya, "Helikopter destekli tüm resmi ve sivil ekiplerin çalışmalarını yürüttüğünü" kaydederek, "Bazı tespitlerimiz var. İnşallah en kısa zamanda hem olay aydınlatılacak hem de zanlılar yakalanacak. Bütün ekiplerimiz olayın soruşturmasında aktif olarak görev yapıyor. Failler yakalanıncaya kadar, ne akşam istirahati ne bayram istirahati olmayacak şekilde bütün ekiplerimiz bu konuya kenetlenmiş durumda olacak. Ölü ve yaralının olmaması bizim açımızdan sevindirici bir durum, çünkü şahısların elinde pompalı tüfek bulunuyordu. İçeriye girerken gaz ve ses bombası atılması söz konusu değil. Çok kısa süre içinde aldıkları parayla olay yerinden ayrılıyorlar" diye konuştu.

Olayın her açıdan değerlendirildiğini dile getiren Uzunkaya, "Terör, siyasi veya adi bir hırsızlık mı her açıdan değerlendirmelerimizi yapıyoruz" dedi.

Uzunkaya, olay sırasında müşteri olarak bankada 25 civarında kişinin bulunduğunu belirterek, onların da ifadelerine başvurulacağını, kamera kayıtlarının inceleneceğini sözlerine ekledi.

Mithatpaşa Caddesi ile Ata Caddesi kesişimindeki bir bankanın Balçova Şubesi'ne giren ve yüzlerini motosiklet kaskı takarak gizleyen pompalı tüfekli 2 kişi, güvenlik görevlisini etkisiz hale getirmiş, nakit para ve güvenlik görevlisinin silahını da alarak plakasız motosikletle olay yerinden uzaklaşmıştı. Banka çalışanlarının alarma basmasının ardından olay yerine gelen polis, soyguncuların eşkalini belirleyerek yakalanmaları için çalışma başlatmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'deki Banka Soygunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement