İzmir'deki Bıçaklı Kavganın Davası - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Bıçaklı Kavganın Davası

Davanın karar duruşmasında, tutuklu sanığa iki ayrı suçtan toplam 36 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

22.10.2014 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka ilçesinde, "yüksek sesle müzik dinleme" meselesi yüzünden çıkan kavgada, Zerrin Canol'u bıçaklayarak öldürdüğü, eşi Serdar Canol'u da yaraladığı iddiasıyla yargılanan Orçun Demir'e, iki ayrı suçtan toplam 36 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, sanık Orçun Demir, avukatı Vedat Güler, Zerrin Canol ve Serdar Canol'un yakınları ile ailenin avukatı Emine Ziğen ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Sanem Deniz Kural katıldı.

Son savunması alınan tutuklu sanık Demir, Zerin Canol'u neden öldürdüğünü bilmediğini ifade ederek, başka söyleyebileceği bir şey bulunmadığını kaydetti.

Cumhuriyet savcısı Sedat Bacaksız'ın esas hakkındaki mütalaasının ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Daha sonra mahkeme heyeti açıkladığı kararla sanık Orçun Demir'in Zerrin Canol'u öldürme suçundan önce müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme, bu cezayı, sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 25 yıla indirdi.

Mahkeme ayrıca, sanık Demir'in Serdar Canol'u bıçakla yaralamasından dolayı yasadaki lehte indirim maddelerini uygulayarak 11 yıl 8 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Aile yakınları ve davaya müdahil olarak katılan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, adliye çıkışında karara tepki gösterdi.

Sanığın müebbet hapisle cezalandırılması gerektiğini savunan aile yakınları, cezayı yetersiz bulduklarını ve kararı temyiz edeceklerini açıkladı.

-Olay

Karşıyaka ilçesi Bostanlı semti 1775. Sokak'taki bir apartmanda oturan Serdar Canol ile alt kat komşusu Orçun Demir (20) arasında "yüksek sesle müzik dinleme" nedeniyle çıkan kavgada, Serdar ve eşi Zerrin Canol'u bıçakla yaralamış, Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Zerrin Canol, müdahaleye rağmen kurtarılamamış, Serdar Canol ise aldığı bıçak darbesiyle felç olmuştu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Bıçaklı Kavganın Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement