İzmir'deki Kadın Cinayeti Davası - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Kadın Cinayeti Davası

İzmir'in Bornova ilçesinde ocak ayında, eşinin kuzeni Duygu Şen'i boğazından bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan İ.B.'nin yargılanmasına başlandı.

27.04.2016 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Bornova ilçesinde ocak ayında, eşinin kuzeni Duygu Şen'i boğazından bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan İ.B.'nin yargılanmasına başlandı.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık İ.B. öldürülen kadının eşi Efe Şen ve kardeşi Abdi Ferhat Kırtaş ile taraf avukatları hazır bulundu.

Sanık İ.B. yaptığı savunmada, kendisini ifade edemeyecek durumda olduğunu, konuşmak istemediğini belirterek bir sonraki duruşmada olayı tüm gerçekleriyle anlatacağını söyledi.

Sanık avukatı Nuray Yumuşaker, müvekkilinin cezaevinde depresyon, öfke kontrolü ve intihar eğilimi nedeniyle tedavi gördüğünü söyleyerek, öncesinde de Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde bir süre tedavi gördüğünü ve ilaç kullandığını kaydetti.

Öldürülen kadının eşi Efe Şen, sanığı yaklaşık 2 yıldır tanıdığını, eşinin olay günü telefonlarını açmaması üzerine aynı apartmanda oturduğu yengesine haber verdiğini söyledi. Şen, "Olay gününün önceki akşamında sanık ve eşi bize misafirliğe gelmişlerdi. Sanığın ekonomik sıkıntılarından haberim yoktu. Bir ara işsiz olduğunu duymuştum ama sonra işe girdiğini duydum. Benden borç isteme gibi bir durumu olmadı" dedi.

Olay günü kapıyı çilingir yardımıyla açtıklarını dile getiren Şen, eve girdiklerinde eşinin cansız bedeniyle karşılaştıklarını kaydetti.

Şen'in eşi ile kardeşi Kırtaş sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Avukat Deniz Uluköse Ceylan, sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılamayan Şen'in annesi Müjgan Kırtaş'ın mektubu mahkeme heyetine sundu.

"Üstüne kan sıçramasın" diye yastığı siper edecek ve aileye gelip başsağlığı dileyecek kadar soğukkanlı birinin öfke kontrolü gibi bir sebeple karşılarına gelmesini istemediğini kaydeden avukat Ceylan, sanığın "Öfke kontrol problemim var" savunmasını kabul etmediklerini ifade etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve dosyadaki eksiklerin tamamlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Basın açıklaması

Duruşma öncesinde adliye önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adına açıklama yapan Sanem Deniz Kural, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını, platform olarak kadınların yaşam hakkı ve özgürlüğü için direneceklerini söyleyerek kadın cinayetlerini durdurmak adına kadınları mücadeleye çağırdıklarını sözlerine ekledi.

Bornova ilçesinde, Duygu Şen (26), 4 Ocak 2016 tarihinde evinin salonunda boğazından bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Şen'i öldürdüğü şüphesiyle tutuklanan İ.B.'nin (26) işsiz olduğunu eşinden sakladığını, Duygu Şen'in evine para istemek için gittiği ancak eşini aramak istemesi üzerine de cinayeti işlediğini itiraf etmişti.

Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, sanık İ.B. hakkında "başkasını bir malı teslime veya malın alınmasına karşı koymamaya mecbur kılmak suretiyle yağma, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme" suçlamalarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açtı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Kadın Cinayeti Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement