İzmir'deki Orman Yangınında Sabotaj İhtimali Araştırıyor - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Orman Yangınında Sabotaj İhtimali Araştırıyor

İzmir\'deki Orman Yangınında Sabotaj İhtimali Araştırıyor

İzmir’in Buca ilçesinde ormanlık alandan askeri alan içerisindeki ormana sıçrayan yangında 3 hektarlık alan yanarken, emniyet sabotaj olma ihtimaline karşı araştırma başlattı.

25.07.2016 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Buca ilçesinde ormanlık alandan askeri alan içerisindeki ormana sıçrayan yangında 3 hektarlık alan yanarken, emniyet sabotaj olma ihtimaline karşı araştırma başlattı.

Dün akşam saatlerinde Buca Şahintepesi mevkiinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, NATO'ya ait askeri alandaki ormanlık alana sıçradı. Durumun bildirilmesi üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 helikopter, 1 uçak, 17 arazöz yangına müdahale etti. Alevler rüzgarın etkisiyle yerleşim yerini tehdit ederken, vatandaşlar evlerini boşalttı. Ayrıca Buca Yaşlı Bakım Evi'ne ait 3 ayrı binada bulunan yaklaşık 300 kişi de tahliye edildi.

Yaklaşık 8 saat süren çalışmanın ardından yangın tamamen kontrol altına alınarak söndürüldü. Gün ışıdığında ise yangının verdiği zarar ortaya çıktı.

Ormanlık alan ve askeri alan içerisindeki yaklaşık 3 hektarlık ormanın yandığı öğrenildi.

Sabotaj ihtimali araştırılıyor

İzmir itfaiyesi, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve polis ekipleri, yangının çıkış sebebini belirlemek için çalışma başlattı. Öte yandan yangının askeri bölgeye yakın alanda çıkması ve sabotaj olma ihtimaline karşı emniyet ekiplerinin ayrı bir çalışma yaptığı, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelediği bildirildi.

Mahalle sakinleri korku dolu geceyi anlattı

Dün akşam yaşanan korku dolu geceyi anlatan Gülferi Demir, "Çok büyük bir tehlike atlattık. Önce Toros tarafından bir duman gördük. 10 dakika içerisinde rüzgarın da etkisi ile yangın bizim buralara kadar geldi. Alevler çok yükseldi. Askeriyenin beton duvarı olmasa bizim evler zaten prefabrik, sıçrayabilir, yanardı tamamen. Dün gece çok korktuk. Büyük bir tehlike atlattık. Bu kadar ağacın, yeşilliğin, bitkinin ne günahı vardı da yaktılar anlamadım" dedi.

Alevli geceyi yaşayan bir başka mahalleli Kiraz Uzun ise, "Kendimizi evden dışarı attık. Yangın söndü bir daha başladı. Alevler yükseldi rüzgarın da etkisiyle. Korku içinde bir o tarafa bir bu tarafa koştuk. Nereye sığınacağımızı bilemedik. Eşim hortumu aldı müdahale edebildiği kadar müdahale etti yangına. Etraf tüm duman oldu, göz gözü görmedi. Allah bir daha böyle felaket göstermesin" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Orman Yangınında Sabotaj İhtimali Araştırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement