İzmir'deki Paralel Yapı Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Paralel Yapı Operasyonu

İzmir\'deki Paralel Yapı Operasyonu

İzmir merkezli 13 ilde yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinin alınmasına devam edilirken, hakkında arama kararı olan Batman İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan da İzmir Emniyeti’ne gelerek bina önünde yaptığı basın açıklaması sonrasında gözaltına alındı.

20.08.2014 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir merkezli 13 ilde yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinin alınmasına devam edilirken, hakkında arama kararı olan Batman İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan da İzmir Emniyeti'ne gelerek bina önünde yaptığı basın açıklaması sonrasında gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın çeşitli kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin telefonlarının yasa dışı dinlendiği yönünde başlattığı soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan emniyet mensuplarının işlemleri Bozyaka Hizmet Binası'nda sürüyor. Hakkında yakalama kararı çıkartılan İzmir eski İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı ve Batman İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, binaya geldi. Okan'ın 30 Mart Yerel Seçimleri öncesi AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın bacanağının adının karıştığı Liman Operasyonu'nu gerçekleştiren polisler hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

Batman İl Emniyet Müdürü Okan, teslim olmadan önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "34 yıldır bu devletin ve milletin hizmetindeyiz. Birçok partili koalisyon gördük. Devlet-millet hep yaşıyor ve yaşayacak. Bizler elbisemizi giydikten sonra devletin adamı milletin hizmetkarı olduk. Herhangi bir partinin değil. Hatamız da olabilir, günahımız da ama kimsenin önüne yatmayız ve takla atmayız. 17 Aralık'tan beri her şey değişti. Gurur duyuyorum bu dönemde açığa alınmaktan. Gerek daha önceki operasyonlar gerek ise İzmir'deki soruşturma kapsamında gözaltına alınan arkadaşlara ve ailelerine sabır ve dua diliyorum. Yanlış bir şey yapmadılar. Her şey hukuki ve kanunidir. Yapılan bir algı operasyonudur" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Paralel Yapı Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement