İzmir'deki patlama Temizlik çalışmaları - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki patlama Temizlik çalışmaları

İzmir\'deki patlama Temizlik çalışmaları

Buca ilçesindeki bir apartmanın zemin katındaki dairede meydana gelen patlama nedeniyle hasar oluşan çevre evlerde temizlik ve hasar tespit çalışmaları başladı.

08.12.2013 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buca ilçesindeki bir apartmanın zemin katındaki dairede meydana gelen patlama nedeniyle hasar oluşan çevre evlerde temizlik ve hasar tespit çalışmaları başladı.

Patlamanın olduğu Şirinyer semti İşçievleri mahallesi 365 Sokak 26 numaradaki apartmanın önünde bekleyen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Üzerinde "Girilmez" yazılı şeritle apartmanın ve bahçesinin girişini kapatan polis, alana girilmesine izin vermedi. Patlamada duvarları yıkılan ve içindeki eşyaları çevreye savrulan dairenin, kolonlarında da hasar oluştuğu gözlendi.

OIayın meydana geldiği apartmanda oturanların da evlerinde olmadıkları görüldü. Apartman sakinlerinin güvenlik nedeniyle evlerini kullanmadığı, patlamadan sonra komşu ve akrabalarında kalmaya başladıkları öğrenildi.

Hasar oluşan çevredeki evlerde temizlik yapılmaya başlandı. Patlama sonucu kırılan camları, sökülen kapı ve pencere çerçevelerini temizlemeye başlayan vatandaşlar, ısınma ve yemek sorunu yaşadıklarını belirtti.

Olay sonrası doğalgaz ve elektriklerin kesildiğini belirten mahalle sakinleri, soğuktan korunmak için kırılan pencere ve kapıları naylonlarla kapattı.

-"Alev topu yükseldi"

Patlamının meydana geldiği evin yanındaki apartmanda yaşayan Hülya Kayas, AA muahbirine yaptığı açıklamada, olay anında bir alev topunun yükseldiğini, saniyeler içinde de söndüğünü anlattı. Patlama sonrası apartmandakilerin birbirine "ölen var mı?" diye seslendiğini ifade eden Kayas, olayda can kaybı olmamasının mucize olduğunu söyledi.

Kayas, patlamanın yaşandığı apartmanda yaşayanların olay sonrası akrabalarına gittiğini aktararak, "Duyduğumuz kadarıyla polis apartmanın içerisine kimseyi sokmuyor" dedi.

Kayas'ın aynı apartmanda yaşayan annesi Münevver Kayas ise, yatacak yer ve yemek konusunda mağdur olduklarını kaydetti. Evlerinin sigortalı olduğunu belirten Kayas, sigorta şirketinden gelen ekiplerin hasar tespit çalışmalarına başladığını sözlerine ekledi.

Evi zarar görenlerden Arzu Küheylan da, olay sırasında adeta cam yağdığını ifade ederek, "Cuma akşamı doğalgaz ve elektrik kesildi. Gündüz biraz idare ediyoruz ama gece çok zor. Doğalgaz yok. Elektrikli soba kullanamıyoruz. Yapabildiğimiz sadece naylon. Yemek yapabilmek için küçük tüp aldık" diye konuştu.

Olayda yaralanan Ceyda ile Fatih İnal çiftinin Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 14 aylık bebekleri Ayaz İnal'In ise Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde tedavisine devam edildiği bildirildi.

Öte yandan olay yerini merak eden vatandaşlar apartman önünde kalabalık oluşturdu. Evi yakından görmek isteyen kişiler, polis tarafından uyarıldı.

-temizlik çalışmaları

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki patlama Temizlik çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement