İzmir'deki silahlı soygun girişimi - zanlılar adliyeye sevk edildi - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki silahlı soygun girişimi - zanlılar adliyeye sevk edildi

İzmir\'deki silahlı soygun girişimi - zanlılar adliyeye sevk edildi

Gaziemir ilçesinde bir kuyumcu dükkanını av tüfeğiyle soyma girişiminde bulunduğu iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.

08.04.2014 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziemir ilçesinde bir kuyumcu dükkanını av tüfeğiyle soyma girişiminde bulunduğu iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Sarnıç semti Büyükmenderes Caddesi'ndeki olayda bir kuyumcuya yüzlerini gizleyerek giren ve soygun girişimi sırasında iş yeri sahibini yaralayan biri silahlı iki kişiyi güvenlik kameralarından tespit eden İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, eşkalini belirlediği şüphelilerin kendilerini bekleyen bir otomobille kaçtığını tespit etti.

Olayın ardından bölgeye sevk edilen çok sayıda polis, çevre yollarda uygulama yaptı. Buca İlçesi Kaynaklar Mahallesi girişinde, şüpheli bir otomobili durduran polis, iki kişiyi yakaladı. Şüphelilerin Gaziemir ilçesindeki soygun ile ilişkilerinin olduğunu belirleyen ekipler, diğer 2 kişinin de ormanlık alanda otomobilden indiklerini öğrendi. Ormanlık alanı çembere alan polis, 2 şüpheli bir mesire yerinde gözaltına aldı.

Soygun sırasında pompalı tüfekle iş yeri sahiplerinden Aykut Sayıner'i yaraladığı iddia edilen G.M (27) ile birlikte kuyumcuya girdiği ileri sürülen L.G (30), otomobildeki Ö.E (26) ve D.Ö (25) emniyetteki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

Şüphelilerin 4'ünün de benzer suçlardan poliste kaydının bulunduğu öğrenildi.

- Soygunu planlamışlar

Ahmet ve Aykut Sayıner'in sahibi olduğu kuyumcu dükkanını soymaya kalkışan zanlıların olayı daha önceden planladıkları iddia edildi. 4 şüphelinin bölgedeki kaçış güzergahlarını önceden tespit ettikleri, olay sırasında biri silahlı 2 soyguncunun ayrı yönlerden kaçarak kendilerini belirledikleri noktada otomobilde bekleyen diğer 2 kişi ile buluştukları, daha sonra kuyumcuya giren zanlıların yine plan doğrultusunda ormanlık alanda indikleri belirtildi.

Öte yandan olayda av tüfeğiyle yaralanan ve Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan iş yeri sahiplerinden Aykut Sayıner'in hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

- Olay

Gaziemir ilçesi Sarnıç semtinde dün bir kuyumcuyu soymak isteyen biri silahlı 2 kişi, bir şey alamadan kaçarken açtıkları ateş sonucu iş yeri sahiplerinde Aykut Sayıner'i koltuğunun altından yaralamıştı.

Zanlılardan birinin çanta, bere ve eldivenlerini 1054 sokakta bulan polis ekipleri, çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye almış, görgü tanıkları ve kamera kayıtlarından eşkalini belirlediği zanlıları yakalamak için geniş çaplı arama başlatmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki silahlı soygun girişimi - zanlılar adliyeye sevk edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement