İzmir'deki Taksici Cinayeti - Son Dakika
Yerel

İzmir'deki Taksici Cinayeti

İzmir'de taksi şoförünü öldüren, cesedi Kütahya'daki gölete atmak için götürürken Uşak'ta yakalanan iki sanık, cinayeti taksi şoförünün parasını almak için işlediklerini soğukkanlılıkla anlattı.

08.10.2015 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de taksi şoförünü öldüren, cesedi Kütahya'daki gölete atmak için götürürken Uşak'ta yakalanan iki sanık, cinayeti taksi şoförünün parasını almak için işlediklerini soğukkanlılıkla anlattı.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına "adam kaçırma, gasp, planlayarak vahşice hislerle adam öldürmek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 25 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Fatih G. (23) ile Nurullah G. (22), öldürülen taksici Mustafa Güngör'ün yakınları ve avukatlar katıldı.

Sanıkların polis ve savcılık ifadelerinin okunmasıyla başlayan duruşmada söz alan sanıklardan Fatih G, olay gecesi arkadaşı Nurullah G. ile bir mekanda kumar oynadıklarını ardından üç farklı gazinoya giderek alkol aldıklarını söyledi.

Paraları bitince sabaha karşı Kemalpaşa ilçesi yakınlarında gasbetmek amacıyla Mustafa Güngör'ün taksisine bindiklerini ve Bornova ilçesi Çiçekli köyü yakınlarına ormanlık alana gittiklerini anlatan Fatih G, Nurullah'ın taksi şoförünü bıçakladığını, ardından kafasına odunla vurduklarını ve kemerle boğarak öldürdüklerini, üzerindeki 250 lira parayı aldıklarını söyledi.

Fatih G, taksi şoförünün cesedini aracın bagajına koyup yok etmek için Kütahya'daki Yakuplar göletine götürmeyi planladıklarını belirterek, "Kütahya'nın Pazarlar ilçesinden geçerken bir polis hız yapmamızdan şüphelendi aracı durdurdu, böylelikle yakalandık" dedi.

Sanık Nurullah G. ise olayı Fatih G'nin planladığını öne sürerek, taksi şoförünü direnmesi sırasında çıkan arbedede bıçakladığını, öldürme olayına karışmadığını, pişman olduğunu söyledi.

Taksi şoförünün ağabeyi Ercan Güngör ise kardeşinin güç şartlarda yaşayan biri olduğunu, olayı gerçekleştirenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ettiklerini belirtip, "Geride 10 yaşında bir çocuğu kaldı, 250 lira için adam öldürülür mü?" dedi.

Cumhuriyet savcısı verdiği mütalaada, "sanıklara adam kaçırma, gasp, planlayarak vahşice hislerle adam öldürmek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep etti.

Sanık avukatları iki sanığın etkin pişmanlıktan yararlanmalarını, sanıkların olay günü üzerilerindeki kıyafetlerle ilgili biyolojik raporların istenmesi ve yazılı savunma talebinde bulundu.

Sanık avukatlarının savunma için süre talep etmeleri üzerine mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay

İzmir'de, nisan ayında taksisine bindikleri Mustafa Güngör'ü ücret nedeniyle çıkan tartışmada öldürdükleri öne sürülen Fatih G. ve Nurullah G, Pazarlar ilçesinde cesedi gölete atmaya çalıştıkları sırada güvenlik güçlerince yakalanmış, adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'deki Taksici Cinayeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement