İzmir'deki Tarihi Davada İkinci Gün - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Tarihi Davada İkinci Gün

İzmir\'deki Tarihi Davada İkinci Gün

İzmir'de, toplam 357 sanığın, 'Gizli bilgi ve belge bulundurma' suçlamasıyla yargılandığı davaya iddianame okunarak devam edildi.

17.04.2013 11:52  Güncelleme: 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, 49'u muvazzaf asker 79'u tutuklu toplam 357 sanığın, 'Gizli bilgi ve belge bulundurma' suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasına iddianame okunarak devam edildi. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının, müvekkillerinin mağdur olmaması için iddianamenin TRT spikerleri tarafından kapalı oturumda okunması istemini kabul etmedi.

Geçen yıl yapılan operasyonların ardından 'Askeri gizli bilgi ve belgeleri ele geçirme, bulundurma' suçlamasıyla haklarında 2 yıldan ömür boyu hapis cezasına kadar dava açılan 49'u muvazzaf asker 79'u tutuklu toplam 357 sanığın, İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamasına devam edildi. İlk duruşmanın ikinci gününe, tüm tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Dünkü oturuma gelmeyen tutuksuz sanık Cem Asil de bugünkü duruşmaya geldi ve kimlik tespiti yapıldı. Dünkü duruşmada TRT spikerlerinin iddianameyi kaldıkları yerden okumasına devam etmesinden önce sanık avukatları, mahkeme heyetinden isteklerde bulundu. Avukat Mahmut Yılmaz, iddianamenin açıklama bölümünün okunmamasını, suç unsuru olmayan bölümlerin okunmasının bir faydası olmadığını, sanık hakları gözetilerek ya sonuç bölümünün okunmasını ya da kapalı oturumda okunmasını istedi. Avukat Kemal Saraçoğlu ise, 24-25 Nisan'da sanıkların tutukluluk hallerine ilişkin söz hakkı verilmesini istedi. Bu isteklere ilişkin esas hakkındaki görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, sanıklarla ilgili kamu davasının bugüne kadar basında yer alması nedeniyle gizli yapılması konusunda herhangi bir zaruriyet bulunmadığını belirterek gizlilik isteminin kabul edilmemesini istedi.

SAVCIYA UYULDU

Mahkeme heyeti, savcının istemine uyarak, davanın genel ahlaka aykırı olmaması, kamu güvenliğini tehlikeye düşürecek olmaması, alenileşmesi ile bilgilerin basına sızdırılması nedeniyle kapalı oturumda gizli yapılması isteğini oybirliğiyle reddetti. Heyet, ayrıca, sanıkların tutukluluk halinin değerlendirileceği 26 Nisan'dan bir gün önce sanık avukatlarına söz vereceklerini de dile getirdi. Daha sonra TRT spikerleri tarafından iddianame, kaldığı yerden okunmaya devam edildi.

Duruşmayla ilgili sıkı güvenlik önlemleri sürdürülürken adliye binası çevresi dünkü protestoların aksine son derece sessiz ve sakin oldu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Tarihi Davada İkinci Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement