İzmir'deki Terör Operasyonu - Son Dakika
Yerel

İzmir'deki Terör Operasyonu

İzmir'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 2'si tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

16.08.2015 21:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 2'si tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemlerinin ardından, "Belediye otobüslerine molotofkokteyli atılması, korsan gösteri düzenlenmesi, mala zarar verme, orman yakmaya teşebbüs, güvenlik güçlerine havaifişek ve molotofkokteyli atılması, taşlı ve sopalı saldırı" suçlarına karıştıkları iddiasıyla İzmir Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden Ö.Ö. ile M.T. tutuklandı.

Diğer 4 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik önceki gün 23 adrese düzenlediği eş zamanlı "Şafak" operasyonlarında Buca, Karabağlar ve Konak ilçelerinde 14 kişiyi gözaltına almıştı.

Operasyonlarda pompalı av tüfekleri, 2 kuru sıkı tabanca, 50 tabanca fişeği, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiş, dijital verilere de el konulmuştu.

Şüphelilerden 8'i savcılığın talimatıyla serbest bırakılmış, 6 zanlı için ek gözaltı süresi alınmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'deki Terör Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement