İzmir'deki Terör Örgütü Davası - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Terör Örgütü Davası

Diyarbakır'dan bir nakliye aracıyla getirerek Gaziemir ilçesinde toprağa gömdükleri patlayıcıları çıkarırken suçüstü yakalanan ve olayla bağlantısı olduğu iddia edilen 9'u tutuklu 12 sanığın, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, patlayıcı madde bulundurmak ve bu suça iştirak, terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamalarıyla yargılanmasına başlandı.

25.05.2016 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'dan bir nakliye aracıyla getirerek Gaziemir ilçesinde toprağa gömdükleri patlayıcıları çıkarırken suçüstü yakalanan ve olayla bağlantısı olduğu iddia edilen 9'u tutuklu 12 sanığın, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, patlayıcı madde bulundurmak ve bu suça iştirak, terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamalarıyla yargılanmasına başlandı.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu yargılanan sanıklar İbrahim E, Mervan A, Barış İ, Ali Y, Abdülaziz G, Murat Ö, Ahmet G, Heybet O. ve Mehmet Bakır D. ile tutuksuz yargılanan Remziye O, Serkan O. ve Sedat O. ile sanık avukatları hazır bulundu.

Sanıkların kimlik tespitinin ardından, Ahmet G, Murat Ö. ve Ali Y, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) bağlantısı aracılığıyla kaldıkları cezaevinden duruşmaya katıldı.

Sanık Abdülaziz G, yaptığı savunmada, Diyarbakır'da nakliye aracına hangi eşyaların yüklendiğine dair bilgisi olmadığını, çuvalların içinde bomba ya da mühimmat olup olmadığını bilmediğini, İzmir'e geldikten sonra bunu öğrendiğini belirterek, sanıklar İbrahim E. ve Murat Ö. tarafından tehdit edildiğini, onlardan korktuğu için güvenlik güçlerine gitmediğini ileri sürdü.

Eşyanın nakledildiği kamyonun sahibi sanık Heybet O, yükleme işlemini kendisinin gerçekleştirmediğini, araca çuval yüklendiğini görmediğini, çuvalda bomba şüphesi olduğunu fark ettiğinde ise eşyaları yükleyen kişileri telefonla aradığını fakat onlara ulaşamadığını söyleyerek herhangi bir terör örgütüne üyeliğinin bulunmadığını savundu.

Diyarbakır E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Ahmet G, Murat Ö. ve Ali Y. ile diğer sanıklar emniyet ve savcılıktaki ifadelerini tekrar ettiklerini, haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini dile getirerek beraatlerini istedi.

Sanık İbrahim E, ana dilde savunma yapmak için mahkeme heyetinden tercüman talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklarının tutukluluk hallerinin devamına, İbrahim E'nin tercüman aracılığıyla savunmasının alınmasına ve dosyadaki eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Polis, duruşma salonu ve dışında yoğun güvenlik önlemi aldı.

Olay

Gaziemir ilçesinde 10 Kasım 2015'te operasyon düzenleyen ekipler, uzun süredir takip edilen terör örgütü PKK üyesi "Ahin" kod adlı İbrahim E'yi yanındaki 2 kişiyle, toprağa gömülü patlayıcıları çıkarırken suçüstü yakalamıştı. Gaziemir'de toprağa gömülü halde bulunan patlayıcıların Diyarbakır'dan İzmir'e getirildiği iddia edilmişti.

Operasyonda, 17 kilo 350 gram C4 plastik patlayıcı, 10 el bombası, telefon tetikleme düzeneği ve 5 fünye ele geçirilmişti. İzmir ve Diyarbakır'da düzenlenen eş zamanlı operasyonun ardından gözaltı sayısı 14'e yükselmişti.

Teröristlerin 1 Kasım seçimi öncesinde eylem planı yaptığı ancak bunu gerçekleştiremediği, ele geçirilen patlayıcılarla 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle düzenlenecek törenler sırasında eylem yapmak istedikleri ileri sürülmüştü.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Turan Güzeloğlu, sanıklar hakkında "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, patlayıcı madde bulundurmak ve bu suça iştirak, terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamasıyla müebbet ve 15'er yıl hapis istemiyle dava açtı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Terör Örgütü Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement