İzmir'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çıkışı - Son Dakika
Politika

İzmir'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çıkışı

İzmir\'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çıkışı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP'li ilçe belediye başkanları aldıkları kararla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı ortak bir programla kutlama kararı aldı.

03.10.2013 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP'li ilçe belediye başkanları aldıkları kararla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı ortak bir programla kutlama kararı aldı.

Karar ve etkinliklerle ilgili Alsancak Tarihi Havagazı'nda bir basın toplantısı düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye'nin son dönemde Cumhuriyetin temel ilkeleriyle ilgili, demokrasiyle ilgili, hukuk devletiyle ilgili sıkıntıların yaşandığı bir süreçte olduğunu savunarak, kararı alma nedenlerini, "Bu sürece ve bu geri gidişe dur demek için belediye olarak tüm yollara başvuruyoruz" şeklinde açıkladı.

BİZ BU KÖTÜ GİDİŞE İZMİR'DEN DUR DİYORUZ

Diğer bayramlarda olduğu gibi Cumhuriyet Bayramı'nda da en büyük hassasiyeti İzmir'in gösterdiğini belirten Başkan Kocaoğlu, "Biz Cumhuriyete, Atatürk ilke ve inkılaplarına, laikliğe, Cumhuriyetin getirdiği demokrasiye, özgürlüklere, hoşgörüye sahip çıkmak zorundayız. Son dönemde Cumhuriyetin temel ilkeleriyle ilgili, demokrasiyle ilgili, hukuk devletiyle ilgili sıkıntıların yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Bu sürece ve bu geri gidişe dur demek için belediye olarak tüm yollara başvuruyoruz. Ama 9 Eylül'de olduğu gibi 29 Ekim'de de meydanlarda tüm İzmirlilerle birlikte yüksek coşkuyla bayramı kutlayacağız. Biz bu kötü gidişe İzmir'den dur diyoruz. Bizi geri götüremeyecekler biz bu mesajı İzmir'den veriyoruz" şeklinde konuştu.

O AKŞAM 50 KİLOMETRELİK ŞERİTTE BÜYÜK BİR BAYRAM COŞKUSU OLACAK

Kutlamalar hakkında bilgi veren Aziz Kocaoğlu, "Böyle bir organizasyonu 50 km civarında bir şeritte kutlayacağız. Tabi herkes kendisine en yakın sahile inecek. Herkes en çok ilgi duyduğu sanatçının konserini de izlemeye gidebilecek. İzmir'de Kordon'da sahilde o akşam büyük bir bayram coşkusu olacak. Cumhuriyetin 90'ıncı yılını hep birlikte coşkulu bir şekilde iz bırakacak şekilde kutlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINDAN ORTAK MESAJLAR

Toplantıya katılan belediye başkanları 29 Ekim ile ilgili düzenlenen kutlamalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıya katılan belediye başkanları şunlar söyledi:

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "İzmir Büyükşehir Belediyesi liderliğinde Cumhuriyet Bayramı'mızı tüm başkanlarımızla ve İzmirlilerle birlikte kutlayacağız. Özellikle Cumhuriyetin simgesi haline gelmiş Kubilay'dan sonra Cumhuriyete sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu... Bu coşkuya ne kadar katkı koyarsak o kadar mutlu olacağız."

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, "Her sene olduğu gibi bu sene de Cumhuriyet Bayramı'mızı büyük bir şölenle kutlayacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de yaptığı şölene katkı koyacağız"

Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, "Ülkemizin kuruluş bayramı hepimize kutlu olsun. Çeşitli biçimlerde esnetilmeye ve eğilip bükülmeye çalışılıyor. Geldiğimiz noktada 90 yıllık genç Cumhuriyetin önünün açık olduğunu görmekten onurduyuyorum. Cumhuriyet bizim için vazgeçilmezlerden biridir.

Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, "Büyükşehir kutlamalarında her seneden daha duyarlı davranmak zorudayız. Ülkemizdeki gerici unsurlar Cumhuriyet değerlerini birer birer yok ediyor. Bu yıl ki kutlamalar daha duyarlı olacak şekilde yapıldı"

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, "Şuanda içinde bulunduğumuz konjektör İzmir'den ülkeye bir ses ve ışık vermeyi gerektiriyor. İzmir'den ülkeye 'Cumhuriyet Bayramı nasıl kutlanır' mesajını hep beraber vereceğiz. 29'unda son noktayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız etrafında tüm Bucalılarla birlikte büyük bir etkinlikle koyacağız"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "9 Eylül'deki ortak kutlama çok başarılı oldu. 29 Ekim'de de bunu genişleterek devam ediyoruz. Milli bayramların çelenk ve çiçek koymasının bile engellendiği dönemde Hasan Tahsin'in yaşadığı kent olarak İzmir'in sesini vererek, Cumhuriyeti haykıracağız ve elbirliğiyle Cumhuriyetimizi korumaya devam edeceğiz"

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakaylı, "Cumhuriyetimizin kuruluşu modern Türkiye'nin kurtuluşunun İzmir'deki kutlamaları tüm Türkiye'ye örnek olacak. Coşkuyla kutlayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Tüm Türkiye'nin bayramını kutluyorum"

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, "Biz de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın önderliğinde İzmir'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında birlik, beraberlik ve dayanışma içinde Cumhuriyete bağlılığı en güzel şekilde göstermenin gayreti içerisinde olacağız. Özellikle bu konjoktörde ulu önder Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyete sahip çıkmak en büyük onurdur. Bizi bu dayanışma ruhu içinde biraraya getirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz"

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, "Çiğli'de Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasını bir kez daha atacağız. Bir sonraki gün 30 Ekim'de de çeşitli etkinliklerimiz olacak. Çiğli ve İzmir Cumhuriyeti seviyor"

Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, "İzmir halkı resmi bayramlara daha çok sahip çıkıyor. Bu çerçevede İzmir halkının talebi doğrultusunda tüm belediyelerin katkısıyla gerçekleşen bu eyleme halkımızı o gün sahilde buluşmaya davet ediyoruz. O gün İzmir'de tarihi bir görüntü oluşacak. İzmir, Cumhuriyeti ve Atatürk'ü kendi yaşam biçimini nasıl sevdiğini o gün gösterecektir"

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, "Cumhuriyeti korumamız ve kollamamız gerektiğini düşünüyoruz. Birarada bu etkinliği yaparak güç oluşturmak gerektiğinin altının çizilmesi gerekiyor. Hem kutlayacağız hem koruyup kollayacağız"

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, "İzmir bir kez daha Cumhuriyete bağlılığını gösteriyor. İnsanların birleştirici özelliğini bir kez daha ortaya koymuş oluyoruz. Coşkuyla kutlamaya imkan sağlamaya çalışıyor ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Böyle bir birlikteliğin olması en büyük arzumuz"

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Büyükşehir Belediye Başkanının öncülüğünde İzmir'den tüm Türkiye'ye Cumhuriyeti haykırıyoruz. Körfezimizin karşısında biz de havai fişeklerle Güzelbahçe'den destek olacağız"

Toplantıya Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan katıldı.

KUTLAMALAR 29 EKİM AKŞAMI SAAT 20: 00'DE BAŞLAYACAK

Cumhuriyet Bayramı Kutlama programı kapsamında 29 Ekim akşamı saat 20.00'de Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan fener alayı yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yürüyüşe Başkan Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra tüm ilçe belediye başkanları da katılacak.

Saatler 21.00'i gösterdiğinde ise Karşıyaka Sahil, Gündoğdu Meydanı, Konak İskele, Halil Rıfat Paşa, Göztepe Denizatı Heykeli, Narlıdere Sahil, Çiğli Güzeltepe ve Çiğli Merkez, 75.Yıl Mahallesi Bayraklı, Bornova Evka 4, Kadifekale, Buca Şahintepesi ve Buca içi, Gaziemir Evka 7'den aynı anda başlayan havai fişek gösterileri gerçekleştirilecek.

21.15'den itibaren ise kentin kıyılarında konserler başlayacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşecek. Gündoğdu ve ilçe rekreasyon alanlarında Burcu Güneş, Selda Bağcan, Gripin, Gülşen, Şehnaz Sam, Dolapdere Big Gang, Aegean Band gibi birbirinden ünlü sanatçı ve ğruplar sahne alacak ve İzmirlilere Cumhuriyet coşkusunu yaşatacak.

Gündoğdu Meydanı'nda Burcu Güneş ve Edip Akbayram, İnciraltı Adalet Meydanı'nda Selda Bağcan, Narlıdere Sahil Evleri'nde Gripin, Bayraklı Turgut Özal Rekreasyon Alanı'nda Gülşen, Bostanlı Rekreasyon Alanı'nda Şehnaz Sam ve Dolapdere Big Gang, Göztepe Denizatı Heykeli önünde ise Aegean Band sahne alacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İzmir'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çıkışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement