İzmir'den Cizre ve Yozgatlı Çocuklara Destek - Son Dakika
Güncel

İzmir'den Cizre ve Yozgatlı Çocuklara Destek

İzmir\'den Cizre ve Yozgatlı Çocuklara Destek

Chp Konak İlçe Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre ilçesi ve Yozgat'taki yoksul çocuklara okul açıldığında destek olmak amacıyla kampanya yaptı.

15.09.2015 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Konak İlçe Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre ilçesi ve Yozgat'taki yoksul çocuklara okul açıldığında destek olmak amacıyla kampanya yaptı. Silahlara karşı, 'Bir defter, bir silgi, bir defter' kampanyası kapsamında hazırlanan paketler Cizre ve Yozgat'taki toplam 1200 çocuğa ulaştırılacak.

CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, kampanyayı duyurmak amacıyla basın toplantısı düzenledi. Başak, kampanya hazırlığında henüz Cizre'de sokağa çıkma yasağı ilan edilmeden önceki süreçte karar verdiklerini, ikinci kent olarak ise sel faciasında mağdur olan Artvin'in Hopa ilçesi belirlediklerini söyledi. Ancak, Hopa CHP İlçe teşkilatının kente çok yardım geldiğini, kampanyayı ihtiyacı olan bir başka kente yönlendirmeleri tavsiyesi alınca bu kez çok sayıda yoksulun olduğunu bildikleri Yozgat'a gönderme kararı aldıklarını belirten Başak "Kampanyanın bu etabında Cizre ve Yozgat'daki 1200 çocuğa kalem, silgi, kalemtraş, defter olan paketleri göndereceğiz. Yardımları CHP ilçe teşkilatları dağıtacak" dedi.

Başak, Cizre'deki çocuklara terörden dolayı çektikleri sıkıntılar nadeniyle kampanyasının sadece İzmir'den bir dokunuş olduğunu, İzmir'de 1500 kilometre uzakta amca ve teyzeleri bulunduğunu hissettirmek amacı güttüklerini söyledi. Yozgat'taki yoksul, geri kalmış bazı bölgelerdeki çocuklar için de yalnız olmadıklarını göstermek istediklerini belirten Başak, "CHP tarihi sorumluluğunu yerine getirmek zorundadır. Biz ayrışmadan, bölünmeden değil ortak paydada birleşmekten yanayız. Silahların gölgesinde okuma zorluğu çeken çocukların kalem tutabilmesi, deftere yazabilmesi olduğunu söyledi. Duyguların yitirildiği bir dönemde birlik ve beraberliği hissetirmek amacındayız" dedi.

CHP Konak İlçe Başkanı Başak, İzmir'deki yoksul çocuklarına da benzer kampanya yapacaklarını, bundan sonraki projelerinin herkesin kim, nereli, hangi ırktan, hangi mezhepten bakmaksızın komşusuna sarılması projesi olduğunu söyledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'den Cizre ve Yozgatlı Çocuklara Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement