İzmir'den Kanada'ya Uzanan Başarı Hikayesi - Son Dakika
Güncel

İzmir'den Kanada'ya Uzanan Başarı Hikayesi

İzmir\'den Kanada\'ya Uzanan Başarı Hikayesi

Yaşar Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde okurken tanışıp mezun olduktan sonra evlenen Yasemin ve Can Bozdağan çifti, dünyanın dev bilgisayar şirketlerinin gözdesi oldu.

03.08.2016 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşar Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde okurken tanışıp mezun olduktan sonra evlenen Yasemin ve Can Bozdağan çifti, dünyanın dev bilgisayar şirketlerinin gözdesi oldu. Evliliklerindeki mutluluklarını iş hayatlarındaki başarılarıyla taçlandıran genç çift, IBM ve Megamation Systems'da çalışırken Google ve Amazon'dan da iş teklifleri almaya başladı.

Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden 2010 yılında birincilikle mezun olan Can Bozdağan, yurt dışında eğitim hayallerine gerçekleştirmek için Kanada'da bulunan Dalhousie Üniversitesi'ni tercih etti. Tam burslu olarak kabul edildiği yüksek lisans programını başarıyla sürdüren Can Bozdoğan, aşık olduğu ve şu an eşi olan Yasemin Bozdoğan'ı, Dalhousie Üniversitesi'nde yüksek lisans programına katılması için teşvik etti. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden 2011 yılında üçüncülük ile mezun olan Yasemin Bozdoğan da, Dalhousie Üniversitesi'ne tam burslu olarak kabul edildi. Yüksek lisans programlarından başarıyla mezun olan ikili, daha sonra sektörlerinde dünya devi olan IBM ve Megamation Systems'da çalışmayı tercih etti.

Google ve Amazon'dan teklif alıyor

Yaşar Üniversitesi'nde öğrenciyken yurt dışında eğitim almak adına gereken donanım için çaba sarf ettiğini anlatan Can Bozdoğan, "Yurt dışında eğitim almak en başından beri hayalimdi. Bu yüzden yabancı dil eğitimime çok önem veriyordum. Okulumdaki eğitimin yüzde 100 İngilizce olması da işimi çok kolaylaştırdı. Daha sonra okuldan birincilikle mezun olup yazılım alanında merkez olan Kanada'ya gitmeye karar verdim. Dalhousie Üniversitesi yüksek lisans programına tam burslu olarak kabul edildim. Tabii okulda tanıştığım, şimdi eşim olan Yasemin ise bu sırada eğitimine devam ediyordu. 2011 yılında Yasemin de mezun olduktan sonra onu da Kanada'da yüksek lisans başvurusu için teşvik ettim. Başarılı bir öğrenci olduğu için o da kabul edildi. İkimiz de başarıyla mezun olduk ve alanında dünya devi olmuş şirketlerde çalışıyoruz. Her yıl Google ve Amazon'dan iş teklifleri geliyor. Ancak bu şirketlerin merkezlerinin Amerika'da bulunması nedeniyle tekliflerini daha sonra değerlendirmeyi düşünüyorum" dedi.

"Hem hayatımın aşkını hem de işini buldum"

Yaşar Üniversitesi'nde aldıkları eğitim sonrası yurt dışı eğitim hayallerini gerçekleştirme imkanı bulduklarını anlatan Yasemin Bozdoğan da, "Yaşar Üniversitesi, hem hayatımın aşkını bulmamı hem de kariyerimi isteklerim doğrultusunda gerçekleştirmemi sağladı. Can ile üniversitede tanıştık. Sonra Can yüksek lisans için Kanada'ya gitti. Ben de ondan bir yıl sonra Kanada'da buldum kendimi. Başarılı bir şekilde yüksek lisans eğitiminden mezun olduktan sonra şu an IBM'deyim. Dalhousie Üniversitesi'nde öğrenciyken IBM çalışanları okula gelmişlerdi. O zaman CV'mi vermiştim. Sonra beni aradılar ve iki yıldır çalışıyorum" diye konuştu.

"Hayal edin, imkansız yok"

Öğrencilere kariyerleri noktasında tavsiyelerde bulunan Bozdoğan çifti, şöyle devam etti:

"Öğrenci oldukları dönemde geleceklerini planlamaya başlayıp ve buna göre yollarını belirlesinler. Okudukları bölümün hangi dalında çalışmak istediklerine mezun olmadan karar verip derslerini ona göre seçip hayatlarını ona göre yönlendirsinler. Yurt dışı planı olan arkadaşlarımız ise İngilizce bilmenin çok ciddi bir öneme sahip olduğunu unutmasınlar. Okuldaki hocalarımız yönlendirme konusunda zaten çok yardımcı oluyorlardı. Bu yüzden okulun her imkanını sonuna kadar kullanmalarını tavsiye ediyorum. Hayal etsinler, imkansız diye hiçbir şey yok. Ne istediklerini bilmek ve fırsat geldiğinde hazır olmak çok önemli." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'den Kanada'ya Uzanan Başarı Hikayesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen depremde Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında hasar oluştu
    22:13 Tokat'ta meydana gelen depremde Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında hasar oluştu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında bulunan mermer bloklarda hasar meydana geldi. Şarkışla Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, depremin ilçede hissedildiği ancak herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtildi. Cami yapısında herhangi bir hasar oluşmadığı ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinin iletilmesi gerektiği ifade edildi.

  • Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı
    22:11 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı

    Tokat'ta meydana gelen depremden kaçarken yaralanan yaşlı kadın, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, Nazile Yeşilkaya ocakta madımak yemeği yaparken üstüne betondan tuğlalar düştüğünü ve bayıldığını ifade etti.

  • Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde ceset olduğu ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldı
    22:09 Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde ceset olduğu ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldı

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Dicle Nehri'nde bir ceset olduğu ihbarı üzerine AFAD, 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, nehirde bir süre arama çalışması yaptıktan sonra çalışmaya yarın sabah da devam edecek.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Kayseri'de bir evin duvarlarında hasara neden oldu
    22:08 Tokat'ta meydana gelen deprem Kayseri'de bir evin duvarlarında hasara neden oldu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonucunda Kayseri'de ikamet eden Ferdi Yakupoğlu'nun evinin duvarlarında çatlaklar oluştu. Yakupoğlu, evin oturulacak halde olmadığını ve ailesinin risk altında olduğunu belirtti. AFAD'a bilgi verildi.


Advertisement