İzmir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

İzmir'den Kısa Kısa

İzmirli modacılar, Moda Gelişim Derneği çatısı altında bir araya geldi.

30.09.2014 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmirli bir grup modacı, Moda Gelişim Derneğini kurdu.

Merkezi Çankaya semtinde bulunan ve kurucu başkanlığını Ersin Duman'ın üstlendiği derneğin yönetim kurulunda, Özgül Yücel Yardımcı, Zeki Kocabıyık, Işık Alpak, Melis Ersan, Ahmet Korkmaz, Sinan Karabulut, Umut Ulusoy, Ali İlaslan, Esra Ökmen, Emrah Ulusoy, Öykü Köyağasıoğlu, Vahide Şeker, Emre Biçer, Ahmet Ünlü, Nigar Topal ve Elvan Ünlü yer alıyor.

Derneğin başkan yardımcısı Zeki Kocabıyık, tekstil ve moda iş kollarının birbirinden bağımsız olarak düşünülemeyeceğini belirterek, "Hem sektör çalışanlarımızın haklarını korumak hem de profesyonel iş yaşamı içerisinde yer alarak istihdam sağlayan firmalarımızın uluslararası piyasalarda rekabet edebilirliğini artırmayı hedefliyoruz. Bu konuda geliştirdiğimiz projeleri, önümüzdeki dönemde kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.

-EGİAD'tan Romanya ziyareti

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Seda Kaya ve beraberindeki 20 iş adamından oluşan heyet, Romanya'nın başkenti Bükreş'te bir dizi temasta bulundu.

Temasları çerçevesinde Türkiye'nin Romanya Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ile görüşen heyet, ayrıca Romanya'daki Türk İşadamları Derneğinin yönetim kurulu üyeleri, Romanya'nın en büyük fuar merkezi Romexpo ve Giurgiu Serbest Bölgesi yetkilileri ile bir araya geldi.

EGİAD Başkanı Seda Kaya, üç günlük ziyaretin çok verimli geçtiğini belirterek, "Türkiye, alternatif pazarlarını geliştirmelidir. AB üyesi  ve gelişen pazar ekonomisi olarak Romanya, Türk iş adamları için çeşitli yatırım ve ticaret olanakları sunmaktadır" dedi.

-İZMEV, projelerini tanıttı

İzmir İli Mezarlıklarını Güzelleştirme ve Sosyal Hizmet Vakfı (İZMEV), il genelindeki mezarlıklarla ilgili hazırlanan projeleri tanıttı.

İZMEV'in proje danışmanı Erkut Tamay, hazırladıkları projeler ile İzmir genelindeki mezarlıkları iyileştirmeye ve güzelleştirmeye katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Projeleri için ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan destek isteyeceklerini dile getiren Tamay, şunları kaydetti:

"Bu çalışmalarımız elbette ki sadece yeni yollarla, parke taşı döşemekle olmayacak. Mezarlıkların topyekun iyileştirilmesi ve güzelleştirilmesiyle ziyaretçiler buralarda sıkıntı yaşamayacak, hem yeni yeşil alanlara kavuşulacak hem de yeni otopark alanları, sosyal donatı ve ibadet alanları ile daha aktif olarak kullanılabilecek bölgeler kente kazandırılacak." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement