İzmir'den Vizesiz Yunan Adaları - Son Dakika
Güncel

İzmir'den Vizesiz Yunan Adaları

İzmir\'den Vizesiz Yunan Adaları

Ets Turizm'in 'Aegean Paradise' gemisi vizesiz Yunan Adası turlarına İzmir Limanı'nda düzenlenen bir tören ile başladı.

30.05.2012 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ets Turizm'in 'Aegean Paradise' gemisi vizesiz Yunan Adası turlarına İzmir Limanı'nda düzenlenen bir tören ile başladı.

Alsancak Limanı'nda demirli olan Aegean Paradise'de düzenlenen törene İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh ve İzmir Liman Müdürü Turan Yalçın katıldı.

Kruvaziyer operasyonlarına ağırlık verme kararını 3 yıl önce aldıklarını söyleyen ETS Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, hızla artan potansiyel karşısına 2012'de operasyonları arttırdıklarını dile getirdi. Aegean Paradise'nin, Yunan adalarına çalışan en lüks gemi olduğunu belirten Ersoy, "En güvenli liman olarak gördüğümüz İzmir Limanı'nı da çıkış yeri olarak seçtik. Yıl sonuna kadar 30 sefer planlıyoruz. ETS olarak kruvaziyer turizmde geçen seneye göre 10 kat büyüme öngörüyoruz. İlk sene olmasına rağmen 325 odalı bir gemi kapasitesiyle başlıyoruz. Buna rağmen mevcut kabinlerin yüzde 65'ini doldurduk. Biz başlangıçta İstanbul, İzmir gibi büyük kentlerden talep geleceğini düşünüyorduk ama Anadolu'nun çok farklı kentlerinden yoğun ilginin gelmesi bizi şaşırttı. Bu gemiyle toplam 60 bin yolcu olması beklenen toplam pazardan yüzde 40-45 pay almayı öngörüyoruz" dedi.

Seferlerine 1 Haziran günü başlayacak olan Aegean Paradise, Eylül ayı sonuna kadar İzmir ve İstanbul çıkışlı 9 ayrı pakette, 22'si İzmir'den, 8'i İstanbul'dan 30 vizesiz tur düzenleyecek. Gemi Perşembe günleri İzmir'den Mikonos'ta konaklamalı İzmir, Santorini, Mikonos, Pazar günleri ise yine Mikonos'ta konaklamalı İzmir, Rodos, Santorini, Mikonos turu düzenleyecek. Toplam 7 gün sürecek İstanbul çıkışlı turlarda ise Mikonos'ta konaklamalı İstanbul, Pire, Mikonos, Santorini, Sakız güzergahı izlenecek. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'den Vizesiz Yunan Adaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement