İzmir Deve Güreşleri ile Şenlendi - Son Dakika
Yerel

İzmir Deve Güreşleri ile Şenlendi

İzmir Deve Güreşleri ile Şenlendi

İzmir’in Çiğli ilçesinde, bu yıl 6. düzenlenen deve güreşleri renkli görüntülere sahne oldu.

07.12.2015 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Çiğli ilçesinde, bu yıl 6. düzenlenen deve güreşleri renkli görüntülere sahne oldu. Ege'nin dört bir yanından gelen develer, gün boyu güreşseverlere heyecan dolu dakikalar yaşattı.

Çiğli ilçesinde, Geleneksel Deve Güreşleri Festivali'nin bu yıl 6.'sı gerçekleştirildi. Festivalde Ege'nin dört bir yanından gelen 140 deve, kıyasıya bir mücadele sergiledi. Nefesleri kesen festival, gün boyunca izleyicilere heyecan ve keyif dolu anlar yaşattı. Yoğun ilgi gösterilen güreşleri, yaklaşık 15 bin vatandaş keyifle izledi. Festivalde halk oyunları ekibi de izleyenlerden büyük alkış aldı.

Festivalin Çiğli'de her yıl aynı coşku ve sevinçle kutlanması adına ayrı bir çaba sarf ettiklerini ve bu tip organizasyonları çok önemsediklerini belirten Başkan Arslan, "Harmandalı'da yaşayan çok sayıda Yörük vatandaşımız var deve güreşleri taleplerini bize ilettiler. Biz deve güreşlerini geleneksel hale getirdik. Festivalimiz herkese hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız bu festivali en güzel şekilde vatandaşlarımızla yaşamak için buradayız. Egemizin çeşitli illerinden gelen deve sahibi arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yıllarda da bu organizasyonun en iyi şekilde devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu festival mutlaka yaşatılacak, bu kültür devam edecek" dedi.

Deve güreşleri festivalinde dereceye giren develerin sahiplerine de, protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Deve Güreşleri ile Şenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement