İzmir Devrim Şehidi Kubilay, Törenlerle Anıldı1 - Son Dakika
Güncel

İzmir Devrim Şehidi Kubilay, Törenlerle Anıldı1

İzmir Devrim Şehidi Kubilay, Törenlerle Anıldı1

İzmir'in Menemen İlçesi'nde 84 yıl önce gericiler tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Yıldıztepe'deki şehitlikte, törenle anıldı.

23.12.2014 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Menemen İlçesi'nde 84 yıl önce gericiler tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Yıldıztepe'deki şehitlikte, törenle anıldı. Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü'yle başlayan törenlere vatandaşların ilgisi büyük oldu. Bu arada, geçen yıllarda başbakan ve hükümet üyelerinden gelen mesajların okunduğu sırada protesto edilmesi nedeniyle bu yıl mesaj gönderilmediği öğrenildi. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in, konuşmasında, Gezi olaylarında can veren gençlerin isimlerini anması ve yolsuzluk soruşturmalarına değinmesi vatandaşlardan alkış aldı.

İzmir'in Menemen İlçesi'nde, 84 yıl önce gericiler tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı anma programı, resmi törenden önce, vatandaşlar tarafından başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, 130 atletin katıldığı 8'inci Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu düzenlendi. Ardından da, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in yanı sıra çok sayıda ilçe belediye başkanının da katılımıyla, Belediyesi Bandosu eşliğinde, Menemen Tren Garı'ndan, Yıldıztepe Şehitliği arasındaki 1 kilometrelik yolda, "Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü" yapıldı. Yürüyüşe, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerinin yanı sıra vatandaşlar da, büyük ilgi gösterdi. Atatürk ve Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın resimleri taşındı. Yürüyüşe katılanlar, "İzmir Marşı", "Gençlik marşı", "Harbiye Marşı" eşliğinde, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Atatürk Gençliği görev başında" sloganları attı. Yürüyüşe katılan bazı gençlerin ise, başlarına beyaz madenci baretleri, taktıkları gözlendi. Yürüyüşün en önünde yine gaziler yer aldı.

RESMİ TÖRENDE KUBİLAY AİLESİNİN ÇELENGİNE ALKIŞ

Yürüyüşün tamamlanmasının ardından saat 10.30'da da resmi tören, Kubilay Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Anıta, Kubilay'ın torunlarının çelenk bırakması sırasında, vatandaşlardan alkışlı destek geldi. İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Bendi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP'li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu ile Şehit Asteğmen Kubilay'ın torunları ve yüzlerce vatandaş, törende hazır bulundu.

TAHİR ŞAHİN'İN KONUŞMASINDA GEZİDE CAN VEREN GENÇLER DE VARDI

Anma töreninde, kürsüye çıkan Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin yolsuzluk soruşturmasına değindi, Gezi Olaylarında hayatını kaybeden gençlerin de adını andı. Bu sırada törene katılan vatandaşlar, ellerinde büyük boyutlu harflerle "Memleketi soymak fıtratlarında var" yazdı. Şahin konuşmasında, "Bugün 16.ncı konuşmamı gerçekleştiriyorum Yıldız Tepe'den, din tüccarlarının, din adına ne denli aymazlıklar sergilediklerini, yurttaşlarımızın tertemiz dini inançlarını nasıl sömürdüklerini, dini kılıf yaparak minareyi nasıl çaldıklarını anlata anlata bir kaldık bunca yıl. Ancak bir türlü anlatamadık. En sonunda gene minareyi çalarken bu kez aymazlıklarından dolayı, kılıfa bile gerek görmeden nasıl götürdüklerine dünya alem birlikte tanık olduk. Bu olanlardan hiçbir payımız olmasa da ülkemiz adına biz yurttaşlar olarak çok utandık. Ancak onlar gene yüzleri kızarmadan birilerine suçu yıkıp, sütten çıkmış ak kaşık gibi kendilerini temize çıkardıklarını sanıyorlar. Buradan, Yıldız Tepe'den yükselen sesimizi, birilerine duyurabilmek için illa da Osmanlıca bir tercüman mı bulmamız gerekiyor? Biz Atatürkçüler olarak bilimi onların gözlerinin içine baka baka anlatacağız. İşte bunun için laiklikten ödün vermeyeceğiz. İşte bunun içindir ki hepimiz Cumhuriyetin bekçileriyiz. İşte bunun içindir ki yobazlardan kör karanlıklardan korkmadık korkmayacağız da. İşte bunun içindir ki hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz" dedi.

ASKER ADINA YÜZBAŞI MURAT PAYAS KONUŞTU

Törende TSK adına konuşmayı da Topçu Yüzbaşı Murat Payas yaptı. Şehit Kubilay ve arkadaşlarının rahat uyumalarını isteyen Yüzbaşı Payas, "Onların bize emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini koruyan, milyonlarca, Cumhuriyet gençliği görev başındadır. 84 yıl sonra yine size sesleniyoruz. Koruduğumuz bu mukaddes emenete yönelen ve yönelebilecek bütün saldırılar, bu ülkenin aydınlık insanları ve gençlerin, iman, inanç ve azim dolu göğsüne çarpacak ve yok olacaktır" dedi.

BU YIL MESAJ GELMEDİ

Bu arada, geçen yıllarda başbakan ve hükümet üyelerinden gelen mesajların okunması sırasında törene katılanlarca yuhalanması nedeniyle bu yıl hiçbir protokol üyesinden mesaj gelmediği öğrenildi. Töreni düzenleyen yetkililer de, tören anına kadar ellerine ulaşan bir mesaj olmadığını söyledi.

ŞEHİT MEZARLARINA ÇİÇEK

Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğrul Kızıldemir ile Menemen Anadolu Lisesi öğrencisi Yüsra Toğan'ın şiir okuduğu törende, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, 8'inci Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu'nde ödül alanlara madalyaları verildi. Anıt Şeref Defteri'nin imzalayan, protokol üyeleri, daha sonra şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Törenin sona ermesinin ardından, Kubilay anıtı önünde toplanan vatandaşlar, Atatürk'ün Gençliğe hitabını okudu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Devrim Şehidi Kubilay, Törenlerle Anıldı1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı
    18:04 Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı

    İngiliz yazar William Shakespeare'in Romeo ve Juliet oyunu, Türk ve Yunan sanatçıların ortak çalışmasıyla iki ülkede izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosunun ortak yapımı olan oyun, Ankara Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde sahnelenecek. Oyunun provaları tamamlanırken, yönetmen Lefteris Yovanidis, iki ülke sanatçılarının işbirliği yapmasının önemini vurgulayarak, nefret yerine sevgiyle kazanabileceğimizi belirtti. Oyun, Ankara, İstanbul ve Atina'da sahnelenecek.

  • Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı
    18:04 Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı

    Isparta'da bir ilkokul öğretmeni, boğazına şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrası yaparak kurtardı. Öğretmen, aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde hızlı ve doğru müdahalede bulunarak öğrencinin hayatını kurtardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ilk yardım eğitimi sayesinde Isparta'da binlerce öğretmen bu konuda eğitim almış oldu.

  • Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi
    18:04 Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, personel servisleri, motosiklet sürücüleri ve okul servislerine yönelik yapılan kontrollerde toplamda 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi. Denetimler sonucunda 9 personel servisine 102 bin 681 TL, dur ihtarına uymayan 2 araca 4 bin 392 TL, 11 motosiklet sürücüsüne 33 bin 823 TL ve 1 okul servisi sürücüsüne takograf kullanmamaktan 3 bin 135 TL idari para cezası uygulandı.

  • Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı
    18:03 Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı

    Adıyaman'ın 3. Çevre Yolu'nda direksiyon eğitimi alan sürücü adayı Gülsüm D'nin kullandığı otomobille, Berkay B. idaresindeki motosiklet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Berkay B. ağır yaralandı. Olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'ne katıldı
    17:58 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'ne katıldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Başkentte düzenlenen, 'Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri' etkinliğine katıldı. Güler, etkinlikte yer alan firmaların stantlarını ziyaret ederek, sergilenen teknoloji ürünleri hakkında yetkililerden bilgi aldı, başarı diledi.

  • Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti
    17:57 Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti

    Elazığspor Onursal Başkanı ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bordo-beyazlı ekibin antrenmanını ziyaret etti. Takımla birlikte antrenman yapan ve futboldaki hünerlerini sergileyen Başkan Şerifoğulları, taraftarları Sapanca Gençlikspor maçına davet etti.

  • CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı
    17:55 CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de düzenlenen kapalı grup toplantısında, yaşamını yitiren TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ı anarak başkanlık etti. Bayraktar, uzun yıllar CHP Grubu'nda Grup Müdürü olarak görev yapmıştı.


Advertisement