İzmir, Dünya Kentleri Arasında - Son Dakika
Güncel

İzmir, Dünya Kentleri Arasında

İzmir, Dünya Kentleri Arasında

Ege’nin incisi İzmir, Barcelona, Brüksel, Helsinki gibi şehirlerin üyesi olduğu Dünya Gurme Kentler Ağı DELICE’ye üye olmaya hazırlanıyor.

16.01.2015 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege'nin incisi İzmir, Barcelona, Brüksel, Helsinki gibi şehirlerin üyesi olduğu Dünya Gurme Kentler Ağı DELICE'ye üye olmaya hazırlanıyor.

İzmir, 2007 yılında Fransa'nın Lyon kenti tarafından kurulan ve dört kıtadan sadece 22 kentin yer aldığı Dünya Gurme Kentler Ağı DELICE'ye üye olacak. 26 Ocak tarihinde Fransa'nın Lyon kentinde yapılacak törende, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu heyetle Lyon'a gidecek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üyelik belgesini törenle imzalayacak. DELICE üyeleri arasında, Barcelona, Brüksel, Helsinki, Lizbon, Madrit, Montreal, Osaka ve Chicago gibi önemli kentler de bulunuyor.

İZMİR LYON KENTİNE ÇIKARMA YAPACAK

İzmir'in, Dünya Gurme Kentler Ağına dahil olmasının, kentteki turizm hareketliliğine de olumlu yansıması bekleniyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü ile hazırlanan proje kapsamında üyeliği kabul edilen Büyükşehir Belediyesi, 26 Ocak'ta Fransa'nın Lyon kentine bir heyetle çıkarma yapacak. Heyette, İzmir Ticaret Odası, İZFAŞ ve İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden temsilciler yer alacak. Lyon (Fransa), Barselona (İspanya), Göteborg (İsveç), Şikago (ABD), Brüksel (Belçika), Helsinki (Finlandiya) olmak üzere altı kentten oluşan DELICE Yürütme Komitesi, İzmir'in üyeliğini SIRHA Gıda Fuarı'nda açıklayacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir, Dünya Kentleri Arasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement