İzmir'e Başbakanlık Ofisi Müjdesi - Son Dakika
Yerel

İzmir'e Başbakanlık Ofisi Müjdesi

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: "Başbakanlık Ofisi'nin açılması İzmir'in gerçek potansiyelini ortaya çıkaracaktır" EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar: "İzmir'i Akdeniz'in önemli bir merkezi haline getirme hedefi kapsamında çok önemli bir adım atılacak"

31.01.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir'de bir Başbakanlık Ofisi açılacağını açıklaması, İzmir iş dünyasında heyecan yarattı. Meslek örgütü temsilcileri, ofis sayesinde kentin altyapı sorunlarını kısa sürede çözerek Akdeniz'de öne çıkabileceğini ifade etti.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu'nun AK Parti İzmir 5. Olağan Kongresi'nde kente Başbakanlık Ofisi açılacağını, ayda bir kaç gününü İzmir'de geçirerek yerli ve yabancı konuklarını bir bölümünü ağırlayacağını açıklamasının, memnuniyet verici olduğunu belirtti.

İzmir'e bir hareketlilik getirmek amacıyla 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e kentte bir Cumhurbaşkanlığı Konutu açılmasını teklif ettiklerini hatırlatan Demirtaş, açıklamayı uzun süredir dile getirilen bir talebin duyulması olarak değerlendirdiklerini kaydederek şöyle konuştu:

"Açılacak Başbakanlık Ofisi içinde Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı'nın da temsilciliğinin bulunması kente büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıca uzun bir süredir İzmir'de bir bakanlar kurulu toplantısı yapılmasını istiyorduk. Açılacak Ofis, her yıl bir Bakanlar Kurulu toplantısının burada düzenlenmesine olanak sağlar.

İzmir, Ankara'dan bakıldığı zaman çok fazla ilgi gerektirmeyen bir kent gibi gözüküyor, böyle bir kanaat vardı. Ancak İzmir, potansiyelini Ankara'nın ilgisindeki azlık nedeniyle kullanamadı. Başbakanlık Ofisi'nin açılması İzmir'in gerçek potansiyelini ortaya çıkaracaktır. İzmir, Akdeniz'in işaret noktasıdır. Ege ve Akdeniz'in kesiştiği bir dünya kentidir. Ekonomik anlamda İzmir'e bir verirseniz üç alırsınız, bunu her zaman söyledik. Sayın başbakanın bu jestine karşılık biz de fazlasıyla karşılık vermeye hazırız."

Altyapı sorunları

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da kente Başbakanlık Ofisi açılması kararının son derece önemli olduğunu, İzmir'i ön plana çıkaracak bu tip girişimlerde bulunulmasını desteklediklerini dile getirdi.

Yorgancılar, "İzmir, dünyadaki konumu ve geldiği nokta itibarıyla destek verdiğiniz zaman çok daha fazlasını yapabilecek potansiyele sahiptir. İzmir'in Akdeniz'de ikinci bir Barselona olmaması için hiçbir sebep yoktur. İzmir'i Akdeniz'in önemli bir merkezi haline getirme hedefi kapsamında çok önemli bir adım atılacak. Ofis'in açılması önemli ama icraat daha önemli. İzmir'in hedeflerini yakalayabilmesi için altyapı yatırımlarının yapılması lazım. Umarız ofis, bu süreci tetikler" dedi.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, İzmir'e özel önem verilmesinin sevindirici olduğunu, kentin altyapı eksiklerinin hızlıca tamamlanması konusunda Başbakanlık Ofisi'nin etkin rol almasını umut ettiklerini söyledi.

İzmir iş dünyasının kente yurt dışından doğrudan uçak seferi konması konusunda uzun süredir talepte bulunduğunu, bunun bir türlü gerçekleşmemesinin kentin önündeki bir eksiklik olarak gördüklerini ifade eden Ünlütürk, "Başbakanlık Ofisi, İzmir'e bir hareketlilik kazandıracaktır. Umarız bu hareketlilikle birlikte yeni dış hat uçuşları da düzenlenir. Ofisin İzmir'in yıllardır dile getirdiği sorunlarının daha yakından anlaşılmasında ve çözülmesinde büyük faydalar getireceğine inanıyorum" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'e Başbakanlık Ofisi Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement