İzmir Emirli ve Mescitli'de Baraj Suyu Sevinci - Son Dakika
Güncel

İzmir Emirli ve Mescitli'de Baraj Suyu Sevinci

İzmir Emirli ve Mescitli\'de Baraj Suyu Sevinci

Emirli ve Mescitli'de baraj suyu sevinci İzmir'de Küçük Menderes Nehri üzerinde kurulan Beydağ Barajı'nın Emirli ve Mescitli mahallelerinde tamamlanan sulama kanallarından su verilmeye başlanması sevinçle karşılandı.

03.07.2015 23:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emirli ve Mescitli'de baraj suyu sevinci

İzmir'de Küçük Menderes Nehri üzerinde kurulan Beydağ Barajı'nın Emirli ve Mescitli mahallelerinde tamamlanan sulama kanallarından su verilmeye başlanması sevinçle karşılandı. Sulama kanallarının tamamlanmasıyla 32 mahallede yer alan arazilerin tamamının ucuz suya kavuşturulacağı belirtildi.

1994 yılında zamanın Başbakanı Tansu Çiller ve Yardımcısı Murat Karayalçın tarafından temeli atılan, 250 milyon metreküp su kapasiteli Beydağ Barajı 2009'da tamamlandı. Ardından 32 mahallede yer alan arazilerin tamamının ucuz suya kavuşturulması için sulama kanalları yapılmaya başlandı. Bu mahallelerden Emirli ve Mescitli'deki kanallar tamamlanınca arazilere de su verildi.

SUYU İSRAF ETMEYİN RİCASI

AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Badem, Mescitli Mahallesindeki sulanan arazilerden basın toplantısı yaptı. Sulanan arazileri gösteren Başkan Badem, "Mescitli ve Emirli Mahallesi muhtarları ve üreticileriyle beraberiz. 7 Haziran'dan önce 60 bin dekar arazinin sulanacağını söylemiştik. 20 günden beri mescitliden Ova kent sınırına kadar sulama başlamıştır. 15 gün içinde boru döşenen bu bölgenin tamamına su verilecektir. Pazartesi gününden itibaren başlayarak borularda deneme çalışmaları yapılacak ve Kaymakçı'nın tamamı ve Kurucu ova sınırlarına kadar olan bölümü hafta sonuna kadar sulamaya açılacaktır. İnce uzun bir yoldayız. Toplulaştırma ve kamulaştırma konusunda köylerimizde sorunlar var, bunu aşmaya çalışacağız. DSİ'nin çalışması Tire'nin Kızılca avlu Köyüne kadar uzanacaktır. Üreticilerimizden ricam ne olur, suyu israf etmeyin, su çok kıymetli bir varlıktır. Bundan sonra fıskiyelerle damlama sulama yoluyla arazilerimizi sularsak daha iyi olacaktır" dedi.

ÜRETİCİ MEMNUN

Emirli Mahallesi Muhtarı Mehmet Tok, "Yöremizin büyük bölümü 2 yıldan beri barajdan yararlanıyor. Barajın sularından 20 gündür mahallemizde yararlanmaya başladı. Vatandaşlar, su pompalarından kurtuldu. Çok büyük elektrik parası veriyorduk. Şimdi, çok mutluyuz" diye konuştu.

Üreticilerden Mustafa Önder, "100 dekar arazim var. Çok rahat suluyorum. Yapanlardan Allah razı olsun" derken, bir diğer üretici Sabri Yanıkoğlu da "Emirli Mahallesinde oturuyorum. 20 dekar arazim vardı. 1.5 milyar lira elektrik parası ödüyordum. Şimdi 600-700 liraya düştü yapanlardan Allah razı olsun" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Emirli ve Mescitli'de Baraj Suyu Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement