İzmir Emniyeti, Altay-Göztepe Maçındaki Kavga Görüntülerini Paylaştı - Son Dakika
Güncel

İzmir Emniyeti, Altay-Göztepe Maçındaki Kavga Görüntülerini Paylaştı

İzmir Emniyeti, Altay-Göztepe Maçındaki Kavga Görüntülerini Paylaştı

İzmir Emniyeti, Altay-Göztepe maçındaki kavga görüntülerini paylaştı Emniyet, faturayı Göztepe'ye kesti Altay ile Göztepe arasında oynanan derbide yaşanan olaylar gündemin ilk sırasından düşmezken, Göztepe yönetimi yaptığı son açıklamada Altay yönetimine ve İzmir Emniyeti'ne ateş püskürdü.

20.02.2015 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Emniyeti, Altay-Göztepe maçındaki kavga görüntülerini paylaştı

Emniyet, faturayı Göztepe'ye kesti

Altay ile Göztepe arasında oynanan derbide yaşanan olaylar gündemin ilk sırasından düşmezken, Göztepe yönetimi yaptığı son açıklamada Altay yönetimine ve İzmir Emniyeti'ne ateş püskürdü. İlk yarıdaki maçta İzmir futbolunun geleceğini düşünerek attıkları dostluk adımlarının karşılıksız kaldığını tekrarlayan sarı-kırmızılılar, Altay'ın taraftar kontenjanı ve bilet fiyatları konusunda takındığı tutumu eleştirerek, Altay yönetimi, ilk yarda kulübümüzün gösterdiği misafirperverliğin yarısını gösterebilseydi, bugün İzmir spor kamuoyunda sadece futbol konuşulacaktı ifadesini kullandı.

Bu arada İzmir Emniyet Müdürlüğü taraftarların sosyal medyada polis şiddetini içeren görüntülerine karşı kendisi de taraftarların polise saldırı görüntülerini basınla paylaştı.

İzmir Emniyeti'nin tavrını da sert bir dille eleştiren Göztepe yönetimi, Altay'ın 6 bin kişilik bilet sözünü tutmaması yüzünden stat girişinde yığılmalar olduğunu, bu esnada oluşan gerginliğin polisin sert tutumu yüzünden arttığını savunarak açıklamasını şöyle sürdürdü Polisin kontrolsüz güç kullanması, henüz maç başlamadan taraftarlarımızın yaralanmalara varan ağır mağduriyetlerine yol açmıştır. Tüm bu olanlardan sonra Emniyet güçleri, maç çıkışında kapıda oluşturdukları koridorla taraftarlarımıza kadın, çocuk, suçlu, suçsuz ayırt etmeden coplu ve hakaretamiz müdahalede bulunulmuştur.

Stat çevresindeki sokak aralarında Göztepe atkılı, formalı kişilere de orantısız güç uygulandığı öne sürülen açıklama şu ifadelerle son buldu Görevi suçluyla suçsuzu ayırıp, güvenli toplum yaratmak olan Emniyet güçlerimizin bu tutumu bizi fazlasıyla üzmüş, kolluk kuvvetlerinin taraftarımıza karşı kullandığı, milletimizin değerlerini çirkin bir dille aşağılayan ifadeleri hayretler içerisinde bırakmıştır. Tüm bu olaylara rağmen kulübümüz İzmir sporunun gelişmesi adına iyi niyetli çalışmalarını sürdürecek ve kimsenin çekinmeden spor müsabakalarını izleyebileceği bir ortam oluşana kadar mücadelesini sürdürecektir.

EMNİYET FATURAYI GÖZTEPE'YE KESTİ

İZMİR Emniyet Müdürlüğü, çarşamba günü Atatürk Stadı'nda oynan Altay-Göztepe maçı öncesi ve sonrasında yaşanan olaylardan Göztepe taraftarını sorumlu tuttu. Emniyet, Göztepe taraftarına 4200 bilet ayrılmasına karşın iki kulüp arasında oluşan bilgi kirliliği yüzünden stada 8-10 bin kişinin geldiği bilgisini vererek, Giriş kapılarına yüklenen 6 bin kişilik seyirci gurubu bira şişesi, taş ve meşale benzeri maddeleri polisin üzerine atmıştır. Zorla içeriye girmeye çalışan binlerce seyirciyi engellemeye çalışan emniyet güçlerinin üzerine tribünlerden taş, mermer, koltuk, masa, mangal ve lavabo parçaları atılmıştır. Gelişen saldırılar esnasında açılan İzulaş kapısı ile taraftarlarca sürgü ve kilidi kırılan Stadyum 8 A-B kapısından içeriye kontrol yaptırmadan kalabalık bir grup girmiştir ifadelerini kullandı.

Maç sonunda güvenlik gerekçesiyle bekletilen Göztepelilerin koltukları kırıp yaktıklarını ve emniyet birimlerinin üzerine attıklarını ifade eden açıklama şöyle devam etti Kapıların açılmasıyla, Göztepe taraftarları dışarıda bekleyen emniyet güçlerine taş ve benzeri cisimler atmaya devam etmiştir. Bu olaylarda 9 emniyet görevlisi, 15 güvenlik görevlisi, 6 taraftar ve 2 vatandaş yaralanmış, 3 Toma aracı hasar görmüş, 1 stadyum giriş kapısı ve turnikesi, Eshot'a ait 1 kulübe camı ve otobüs numaratör cihazı tahrip edilmiş, Göztepe taraftarlarının bulunduğu tribünde 592, Altay taraftarlarının bulunduğu tribünde 30 olmak üzere 622 koltuk kırılmış, yakılmıştır. Olaylar esnasında tahrip ve şiddet hareketlerine öncülük eden, tahrik eden ve rol alanlar hakkında her türlü yasal işlem ve yaptırımlar uygulanacaktır.

Bu arada İzmir Emniyet Müdürlüğü taraftarların sosyal medyada polis şiddetini içeren görüntülerine karşı kendisi de taraftarların polise saldırı görüntülerini basınla paylaştı.

DALAN'A SALDIRMIŞLAR

Göztepe 2. Başkanı Fatih Dalan, karşılaşma sonrası stat çıkışında meydana gelen gerginlik sırasında bir polisin kendisine saldırıp kafa atmaya çalıştığını söyledi. Olay anını gösteren bir videonun sosyal medyada ve Gözgöz TV'de yayınlanmasından sonra konuşan Fatih Dalan, Maç bitiminde Atatürk Stadı'nın ana çıkışında olayları yatıştırmak, taraftarların hızlı bir şekilde tahliyesini sağlamak için çevik kuvvet amiri ile konuşurken, arkadan gelen bir polis bana kafa atmaya çalıştı. Konuştuğum amir, söz konusu memuru engelleyerek fiziki temasın gerçekleşmesine izin vermedi. Ben taraftarımızın olaysız şekilde stadı terk edeceği sözünü verdim, daha sonra da amirle birlikte stattan çıktık ifadelerini kullandı.

ALTAY-Göztepe derbisinde yaşanan olaylar ve yapılan küfürlü tezahürat sonrası iki kulüp de Profesyonel Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Ev sahibi konumundaki Altay çirkin ve kötü tezahüratı bu sezon 5. kez ihlal ederken, Göztepe ise ilk kez deplasman maçında küfür yüzünden Disiplin Kurulu'na gitti. Siyah-beyazlıların bir maç daha seyircisiz oynama cezası alması beklenirken, sarı-kırmızılılara küfür nedeniyle 2 bin TL, saha olayları yüzünden de seyircisiz oynama ya da saha kapatma cezası verilebileceği öğrenildi.

Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesine göre stat ve çevrelerinde düzeni bozanlara iki yıldan başlayarak ömür boyu men cezası öngörülürken, kulübe ise saha kapatma ve seyircisiz oynama cezası ayrı ayrı veya birlikte verilebiliyor. Disiplin Kurulu'nun olayların ağırlığına göre değerlendirme yapacağı bildirilirken, kulüp hakkında yalnızca para cezası da çıkabileceği kaydedildi. Bu maçta tribüne gönderilen Göztepe Teknik Direktörü Metin Diyadin ile Altay'ın çalıştırıcısı Yalçın Koşukavak'a da 1'er maç ceza geleceği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Emniyeti, Altay-Göztepe Maçındaki Kavga Görüntülerini Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement