İzmir Enternasyonal Fuarı 83. Kez Kapılarını Açıyor - Son Dakika
Güncel

İzmir Enternasyonal Fuarı 83. Kez Kapılarını Açıyor

İzmir Enternasyonal Fuarı 83. Kez Kapılarını Açıyor

Türkiye’nin ilk, tek ve en büyük fuar organizasyonu İzmir Enternasyonal Fuarı, 29 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında 83. kez kapılarını açacak.

22.08.2014 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk, tek ve en büyük fuar organizasyonu İzmir Enternasyonal Fuarı, 29 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında 83. kez kapılarını açacak.

83. İzmir Enternasyonal Fuarı, 29 Ağustos- 7 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Partner ülkenin Mauritus, odak ülkenin Hindistan, onur konuğu kentlerin Diyarbakır ve Malatya ile temasının lojistik olduğu fuar, 10 gün süreyle düzenlenecek etkinliklerle kültür, sanat ve eğlencenin buluşma noktası olacak. Fuar öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelerek fuarla ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuar açılışlarında yaşanan kavgalara yönelik olarak şunları söyledi:

"Buradan tüm hemşehrilerimize bu fuarın siyasi arena olmadığını, bunun uluslar arası bir etkinlik olduğunu ve 83 yıldır devam ettiğini, burada kimsenin herhangi bir olumsuz olaya, hatta bir nazar bile değdirmemesinin, kem gözle bakmamasının gerekli olduğunu, bu bilinçle davranılması gerektiğinin tekrar altını çiziyorum."

Fuarla ilgili bilgi veren Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl sonu bitecek ve önümüzdeki yıl devreye girecek olan kapalı alanı bugünkü fuar alanımızdan beş kat büyük olan Gaziemir'deki fuar alanımızla İzmir, sadece Türkiye'nin 1. fuar kenti olmaktan öte dünyanın tüm coğrafyasında dikkat çeken bir fuar noktası ve fuar kenti olacak. Bu fuarda ilk defa iki açılış töreni düzenliyoruz. Resmi açılışımız saat 15.00'de İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yapılacak. Saat 19.00'da da Vasıf Çınar'dan başlayarak Kültür Park'ta sonlanacak çok renkli bir açılış korteji ile yürüyüş yapacağız."

"KEM GÖZLE BAKILMAMASI GEREKTİĞİNİN ALTINI ÇİZİYORUM"

Fuar açılışlarında sıkça yaşanan kavgalarla ilgili de soruları cevaplayan Kocaoğlu, şunları söyledi: "Yanlış bir iş başladı ve bunu sürdürmek eylemi devam etti. İlk yanlışın yapıldığı gün benim düşüncemi, tavrımı, değerlendirmemi, kürsüdeki konuşmamı hepiniz biliyorsunuz. Tabii ki böyle bir şey istemiyoruz ama ben umuyor ve biliyorum ki bir daha bu iş olmaz. Her seferinde aynı şeyi söylüyoruz. Tedbir İzmirlidir. Başka türlü tedbir almak doğru değil. Buradan tüm hemşehrilerimize bu fuarın siyasi arena olmadığını, bunun uluslararası bir etkinlik olduğunu ve 83 yıldır devam ettiğini, burada kimsenin herhangi bir olumsuz olaya, hatta bir nazar bile değdirmemesinin kem gözle bakmamasının gerekli olduğunu, bu bilinçle davranılması gerektiğinin tekrar altını çiziyorum."

132 KATILIMCI

29 Ağustos- 7 Eylül tarihleri arasında 83. kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nda yaklaşık 20 farklı ürün grubunda 303'ü yabancı bin 132 katılımcı yer alacak. Fuarda 18'i bakan, 5'i bakan yardımcısı olmak üzere 45 ülkeden 140'ı aşkın temsilci ağırlanacak. Ülkemizden 43 il fuara katılım gösterecek, bin 200 personel görev yapacak. Bu yıl fuara 60'ı aşkın ülkeden katılımcı bekleniyor. Fuarda geçen yıl olduğu gibi uluslar arası bölüm 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde beş gün açık kalacak. 4 No'lu holde bu yıl da ikili görüşmeler için VIP Lounge salonu oluşturulacak.

GİRİŞLERDE KENT KART KULLANILACAK

İZFAŞ tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde düzenlenen fuar girişlerinde ise kent kart kullanılacak. Fuarı ziyaret saatleri 16.00-23.00 olarak belirlendi. Fuarda yer alacak ürün grupları şöyle: gıda ürünleri, gıda teknolojileri ve yan sanayi, oto sanayi, ticari araç, bisiklet, motosiklet, yapı malzemeleri ve inşaat, inşaat makineleri, iklimlendirme ve yan sanayi, elektrik, elektronik, bilgisayar, IT telekomünikasyon ve enformasyon, makine-enerji, finans sektörü, turizm, sağlık, eğitim, tekstil, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve lojistik.

MAURİTUS VE HİNDİSTAN

Mauritus, bu yıl fuarda partner ülke statüsüyle 500 metrekare alan üzerinde, Hindistan ise odak ülke statüsüyle 1200 metrekare alan üzerinde geniş ve güçlü bir katılım gerçekleştirecek. Fuarın onur konuğu illeri Diyarbakır ve Malatya'da 3 No'lu hollerde yer alacak. Her yıl farklı bir tema çerçevesinde düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı'nın bu yılki teması önümüzdeki yıllarda organize edilmesi planlanan lojistik ihtisas fuarından yola çıkarak lojistik olarak belirlendi.

HASTAG'LER OLUŞTURULDU

Sosyal medyaya yönelik hastag'lerin oluşturulduğu fuarda fuar öncesi ve sırasındaki etkinlikler takipçileri ile paylaşılacak. Fuarla ilgili gelişmeler fuardanhabervar başlığı altında, fuar esnasında alandan ziyaretçi ve katılımcılar tarafından yapılacak paylaşımlar da #83ief, #ief başlıklarında paylaşılacak.

YARIŞMA DÜZENLENECEK

Fuar kapsamında ulusal ölçekte İEF Yaratıcı Düşünce ve Proje Yarışması da düzenlenecek. Fuar için uygulanabilir etkinlik, pazarlama, kültür-sanat ve tanıtım içerikli fikir ve proje geliştirmek hedefiyle organize edilen yarışmaya; üniversitelerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri, bireysel olarak ya da en fazla üç kişiden oluşan ekipler kurarak katılım sağlanabilecek. Başvuruların 9 Ocak 2015 tarihinde sona ereceği yarışmada dereceye girenlere parasal ödüllerin yanı sıra İzmir Enternasyonal Fuarı'nda bire bir çalışma imkanı, İZFAŞ'a ait fuarlarda staj yapma ve çalışma önceliği verilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir Enternasyonal Fuarı 83. Kez Kapılarını Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.


Advertisement