İzmir Enternasyonal Fuarı Kapılarını 83. Kez Açtı - Son Dakika
Güncel

İzmir Enternasyonal Fuarı Kapılarını 83. Kez Açtı

İzmir Enternasyonal Fuarı Kapılarını 83. Kez Açtı

İzmir Enternasyonal Fuarı, kapılarını 83. kez vatandaşlara açtı.

29.08.2014 21:37  Güncelleme: 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fuarın RENKLERİ

İzmir Enternasyonal Fuarı, kapılarını 83. kez vatandaşlara açtı. Binlerce kişinin ziyaret ettiği fuarın ilk gününde renkli görüntülere de sahne oldu. Klasik otomobillerden, yeme içme bölümlerindeki yüzlerce standı gezebilme imkanı bulunan ziyaretçilerin en büyük ilgisi ise, fuarın simgelerinden lunaparktaki oyuncaklar oldu. Geçen yıllardaki açılışlarda yaşanan protestolardan dolayı bu yıl kapalı alanda açılışı yapılan fuarın coşkusunda ise bir eksilme olmadı. Kapıların açılmasıyla birlikte binlerce ziyaretçi de, stantları gezmek için fuara akın etti. KLASİK OTOMOBİLLER DİKKAT ÇEKTİ

Fuarda geçen yılların aksine, İtfaiye Daire Başkanlığı da bünyesinde bulunan antika özelliği bulunan araçlarını sergiledi. İtfaiye Daire Başkanlığı'ndaki, 'Vapuraki isimli kömürle çalışan atlı yangın söndürme araçlarından, 1939 model makam aracına, 2014 model uydu aracılığıyla canlı yayın yapabilen araçları da yine sergide yeraldı. Aynı bölümde Klasik Otomobilciler Derneği'nin birbirinden değerli ve dikkat çeken 32 otomobilini de yine ziyaretçiler inceleme imkanı elde etti.

YEME İÇME YİNE ZİRVEDE

İzmir Fuarı'nda en fazla stand ise, yine yiyecek ve içecek satışlarının yapıldığı bölümlerde yeraldı. Vatandaşlarda, bu bölümlerde hem kendilerine ikram edilen ürünlerin tadına baktı, hem de beğendiklerinden satın alıp evlerine götürdü. Fuarın bir bölümünde kadınlar gözleme yaptı, diğer bölümünde kilolarca ağırlıktaki dönerlerin satışı yapıldı. Güç gerektirdiği için genellikle erkeklerin çalıştığı Maraş'ın ünlü dövme dondurmasının satışı bölümünde ise, burada Filiz Aydın görev aldı. Yöresel kıyfetleriyle dondurmanın başına geçen Aydın, bir yandan bağırdı, bir yandan da çanlara vurup şovunu yaptı.

FUARIN SİMGESİ LUNAPARK

Ziyaretçilerin özellikle de çocukların en çok tercih ettiği alan, fuarın simge alanlarından lunapark oldu. Kalabalığı hiç eksilmeyen lunaparkta, ziyaretçiler çarpışan otomobillerden, dönme dolaba kadar her oyuncağın zevkini yaşadı.

ULUSLARARASI BÖLÜM 5 GÜN

29 Ağustos - 7 Eylül 2014 tarihlerinde organize edilen 83'üncü İzmir Enternasyonal Fuarı 10 gün sürecek. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi uluslararası bölümü 29 Ağustos - 2 Eylül 2014 tarihlerinde 5 gün açık kalacak. Diğer tüm etkinlikler 10 gün boyunca devam edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Enternasyonal Fuarı Kapılarını 83. Kez Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement