Yürüme Engelli Genç Kadın Tenis Sayesinde Dünyayı Geziyor - Son Dakika
Spor

Yürüme Engelli Genç Kadın Tenis Sayesinde Dünyayı Geziyor

Yürüme Engelli Genç Kadın Tenis Sayesinde Dünyayı Geziyor

İzmir'de doğuştan yürüme engelli 19 yaşındaki genç kadın, tenis sayesinde dünyayı geziyor.

26.07.2015 11:07  Güncelleme: 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de doğuştan yürüme engelli 19 yaşındaki Büşra Ün, evden dışarı çıkmaya utanırken tenis sayesinde dünyayı geziyor. Turnuvalarda elde ettiği birinciliklerle azmin örneği olan Ün, sponsoru Sigorta Shop ile bir yıllık sözleşmeye imza attı. Ün, engellilere "Hiçbir zaman hayata küsmeyin. Dışarda yaşanacak çok güzel günler var" dedi.

15 YAŞINDA MASA TENİSİ İÇİN GİTTİĞİ KURSTA TENİSE BAŞLADI

Doğuştan rahatsızlığı bulunan Büşra Ün'ün, iki yaşına kadar geçirdiği ameliyatlara rağmen belinden aşağısı engelli kaldı. Ancak engeline rağmen okul hayatında başarı gösteren ve tekerlekli sandalye kullanan Büşra, 15 yaşına geldiğinde 2009 yılında masa tenisi oynamak için gittiği kursta, yönlendirmelerle tenise başladı.

3'ÜNCÜ SIRAYA KADAR YÜKSELDİ

Kısa sürede büyük sevgiyle bağlandığı teniste elde ettiği ulusal başarılar sonrasında Paralimpik Milli Takımı'na seçildi. 18 yaş altı junior kategorisinde dünya sıralamasında 3'üncü sıraya kadar yükselen Büşra Ün, 18 yaşına girdikten sonra ise artık yetişkinlerde mücadele etmeye başladı. Buradaki başarılarıyla da dünya sıralamasında 30'uncu sıraya kadar yükseldi. Ancak ailesinin ekonomik durumu iyi olmayan, yeterli sponsor desteği de bulamayan Büşra, uluslararası müsabakalara çıkamadığı için 55'inci sıraya kadar geriledi.

BİR YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI

Büşra'nın ülkesi adına başarı elde etmek için sponsora ihtiyacı olduğunu açıklayınca ilk yardım elini Sigorta Shop uzattı. Sporsorunun da desteği ile büyük başarılara imza atan Ün, Sigorta Shop Karşıyaka Girne Şube Yetkilisi Barış Yılmaz ile yeni bir yıllık sözleşme imzaladı.

HEDEFİ İLK 32'YE GİRMEK

Büşra Ün en son geçen 10-12 Temmuz'da Ukrayna'da düzenlenen Kharkov Open Turnuvası'nda teklerde ve çiftlerde birinci oldu. Türkiye'ye iki kupayla döndü. 17- 19 Temmuz tarihleri arasında Macaristan'da düzenlenen Return Cup Turnuvası'nda ise teklerde şampiyon oldu. Bu turnuvalarda aldığı puanlarla dünya 56'ncılığından 52'nciliğine yükseldi. Ün, hedefinin ilk 32'ye girmek olduğunu açıkladı.


"HAYATIM DEĞİŞTİ"

Büşra Ün, tenisle hayatının değiştiğini belirterek, "Ben, tenise başlamadan önce evden tek başına sokağa çıkamazdım. Şimdi tek başıma yurtdışına çıkıyorum, turnuvalara gidiyorum. Uçağı kaçırıyorum, öğrendiğim yabancı dille sorunu çözüyorum. Kendimi çok büyük iş başarmış gibi hissediyorum. Hayatım tamamen değişti. Bunları hayal bile edemezdim. Engellilere önerim, hiçbir zaman hayata küsmesinler. Dışarda yaşanacak çok güzel günler var. Sponsorum olan sigorta şirketi ailem gibi. İlişkimiz sponsor- oyuncu ilişkisinden daha öte. Maddi desteği çok fazla manevi desteği büyük. Hak eden her sporcunun bu duyguyu tatmasını dilerim" dedi.

"BÜŞRA BİZİM GURURUMUZ"

Ün'e sponsor olan sigorta firmasının yetkilisi Barış Yılmaz, "Büşra bizim gururumuz. Turnuvalarına katılıyoruz. Büşra, azimle neler yapılabileceğinin göstergesi, başarının somut örneği. Desteğimiz sürecek" dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Yürüme Engelli Genç Kadın Tenis Sayesinde Dünyayı Geziyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement