Izmir Foça'da Öğretmenler Günü Söyleşi ve Oyunla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Izmir Foça'da Öğretmenler Günü Söyleşi ve Oyunla Kutlandı

Izmir Foça\'da Öğretmenler Günü Söyleşi ve Oyunla Kutlandı

Foça'da öğretmenler günü söyleşi ve oyunla kutlandıİZMİR'in Foça İlçesi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü, bir dizi etkinlikle kutlandı.

25.11.2016 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foça'da öğretmenler günü söyleşi ve oyunla kutlandı

İZMİR'in Foça İlçesi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü, bir dizi etkinlikle kutlandı. Emekli öğretmen- yazar Hüseyin Yurttaş ve tiyatro-sinema sanatçısı Osman Cavcı söyleşileriyle, Yüksel Ünal ise tek kişilik gösterisi 'Çöp Tenekesi' oyunuyla vatandaşa keyifli bir gün yaşattı.

Foça'da Öğretmenler Günü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Ardından Hüseyin Yurttaş, Sergi Holünde kitaplarını imzaladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Necla Midilli Merkez Ortaokulu işbirliğiyle kutlama programı, Reha Midilli Kültür Merkezi'nde sürdü. Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçede bulunan lise, orta ve ilkokulların müdür ve öğretmenleriyle, öğrenciler ve vatandaşlar programa katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Akar'ın açış konuşmasının ardından öğretmenlerden oluşan müzik grubu, çeşitli türküler seslendirdi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın günün anlam ve önelimiyşle ilgili mesajının okunmasıyla etkinlik devam etti. İlçe okulları öğretmenleri ve öğrenciler arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ise etkinlikte ödülleri verildi. Bu yıl emekli olan öğretmenlere hizmet belgesi ve plaket sunuldu. Göreve yeni başlayacak 4 kadın öğretmen yemin etti.

Yaşamını Foça'da sürdüren Hababam Sınıfı filmlerinin oyuncularından Osman Cavcı, ardından izleyicilerin karşısına çıktı. Cavcı, kendisine sorulan sorulara verdiği samimi cevaplarla salondakileri güldürdü. Daha sonra Yazar Hüseyin Yurttaş da topluluğun karşısına çıktı. Yurttaş'ın trajikomik öğretmenlik anıları hem güldürdü hem de hüzünlendirdi.

Son olarak Muhteşem Yüzyıl'ın Şeker Ağa'sı oyuncu Yüksel Ünal sahne aldı. Tek kişilik gösterisi 'Çöp Tenekesi' oyunuyla vatandaşa keyifli bir gün yaşattı. Almanya'da doğumu Ünal, Türkiye'ye dönüşü sonrası hayatındaki güldüren kesitleri anlattı. Siyasetle ilgisinin olmadığını vurgulayan Ünal, oyununda politik sataşmalara da yer verdiğini belirterek, "Benim ülkemde bir öğretmen makam itibariyle bir Cumhurbaşkanından çok daha değerlidir. Anneannem, partilerin amblemlerinin at, arı, kuş gibi hayvanların olduğu yıllarda sandık başında bana sordu. 'Oğlum hangi hayvana oy vereceğiz?' Doğaya ve toprağa saygı duymayan hiçbir hayvana oy vermeyin" dedi. Ünal'ın baştan sona kahkahanın eksik olmadığı gösterisinin sonunda katılımcı yazar ve sanatçılara çiçek verildi. Oyuncu ve yazarlar alkışlarla uğurlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Izmir Foça'da Öğretmenler Günü Söyleşi ve Oyunla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement