İzmir Gazeteciler Cemiyeti 70 Yaşında - Son Dakika
Güncel

İzmir Gazeteciler Cemiyeti 70 Yaşında

İzmir Gazeteciler Cemiyeti 70 Yaşında

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunun 70’inci yılı düzenlenen törenle kutlandı.

29.07.2016 00:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin kuruluşunun 70'inci yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Kültür Park Büyük Havuz'da düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın yanı sıra cemiyet üyeleri, İzmir basınının ileri gelenleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Törende konuşan İzmir Gazeteciler Derneği Başkanı Misket Dikmen, cemiyetin basın için ne kadar önemli olduğunu ve var olması gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu. Dikmen, "Bu 70 yıl aslında Türkiye'de gazetecilik için, giderek gelişen teknolojiyle tüm basın ve medya dünyası için, oluşturulan baskılardan bir ihtiyaçla aynı çatı altında örgütlenme amacıyla, bu sorunları gidermek için dayanışma içinde olmak amacıyla kurulmuş bir çatı 1946 yılında. Ankara, İstanbul ve İzmir cemiyetleri aynı yıl birer ikişer ay arayla kurulmuşlar. O günden bu güne baktığımız zamanda İzmir Gazeteciler Cemiyeti, gerçekten çok önemli bir yer tutmuş Türkiye'nin basın tarihinde, İzmir için öyle ama Türkiye içinde gerçekten de çok önemli isimler yetiştirmiş. O isimler tüm Türkiye'de basın dünyasını yönlendiren, yöneten kişiler haline gelmiş. İçinden siyasetçiler yetişmiş ve özellikle kentin ruhunda, kentin siluetinde İzmir Gazeteciler Cemiyeti simge kurumlardan biri haline gelmiş. Mücadelesini kurulduğu günden bu yana bitirmiyor, devam ettiriyor" diye konuştu.

"Halk gibi basında 15 Temmuz darbe girişimi karşısında yek beden oldu"

15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi ile ilgilide konuşan Dikmen, "İçinde bulunduğumuz günlerde biz bütün söylemlerimizde, basın özgürlüğünün ifade özgürlüğünün, halkın gerçek haberi edinme hakkının, anayasal hakkının, kırmızıçizgimiz olduğunu söylemiştik. Bunu bugünde söylüyoruz. İçinde bulunduğumuz günlerde daha iki hafta bile olmadı ama bir darbe girişimi Türkiye'de demokrasiye bir darbe, bir çıkmaz ortam getirmek için yapılan girişim, Türk halkının gerçekten çok önemli bir sınavıydı. Demokrasi için Türk halkı tek beden oldu. Tek ses oldu. Ama Türk medyası da yek yürek oldu diyorum, yek beden oldu diyorum ben, çünkü Türk medyası da demokrasinin önemini hep birlikte, hiçbir fikir ayrılığı gözetmeden, sadece demokrasi sadece demokrasi diyerek dile getirdi. Bu Türkiye'de basın özgürlüğünün ne kadar önemli olduğunu çok önemli göstergesi" dedi.

"Gergin ortamlardan biran önce kurtulmak gerek"

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin 70'inci yılını kutlamak için törene Katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin 70'inci yılını kutlarken şu açıklamalarda bulundu:

"Önce İzmir'i konuşmak gerekir gazetecilik yönünden, Kurtuluş Savaşı'nın ilk kurşununu atan gazeteci Hasan Tahsin'den, bugün Türkiye medyasında çok büyük ağırlığı olan İzmirli gazeteci hemşehrilerimiz ve gazetecilik görevini yapan, korkusuzca, cesurca, sadece ve sadece gazetecilik yapmak üzere çalışan arkadaşlarımızın, meslektaşlarınızın gazeteciler gününü kutluyorum. Cemiyetin 70. Yılını kutluyorum. Evet, zor bir süreçten geçiyoruz. Uzun süredir zor bir süreçten geçiyoruz. Bir bela atlattık, umuyorum bundan sonra herkesin, hepimizin, 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ve hemşehrililerimiz, vatandaşlarımızı bilgilendirmek, doğru haber vermek üzere çalışan gazete ve medya mensuplarının daha özgür bir ortamda görev yapmasını diliyorum. Umuyorum bu 70. Yıl bunu sağlar, Türkiye'nin bunu çok ihtiyacı var. Vatandaşlarımızın ihtiyacı var, bu gergin ortamdan bir an önce kurtulmamız gerekiyor."

"İzmir Gazeteciler Cemiyeti hep dik duruşunu gösterdi"

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atilla Sertel, törende gazetecilere yaptığı açıklamada basının önemine değindi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin sürekli dik bir şekilde durduğunu aktaran Sertel, "70 yıllık süreç içerisinde inanın İzmir Gazeteciler Cemiyeti, bu noktada dik duruşunu hep göstermiştir. Bizden önce de, bizden sonra da gösterecektir buna inanıyorum. Bir kere Hasan Tahsin ruhu ile emperyalizme karşı, Mustafa Kemal Atatürk çizgisinde bir kurumdur. Bunu asla kimse bozamaz, bu böyle. İkincisi, basın ve ifade özgürlüğünden yana bir kurumdur. Üçüncüsü, üyelerine sahip çıkan ve üyeleri ile birliktelik sağlayıp, üyelerinin iyi gazeteciler olarak yetişmesine katkı koyan gazeteler kadar cemiyeti de vardır. Bugün İstanbul'da, Ankara'da çok sayıda gazeteci, İzmirli gazeteci en üst noktalardadır. Bu gurur vericidir, bu onur vericidir ve İzmir'in başarısıdır" dedi.

Sertel, "Öyle güzel bir Türkiye olsun ki 70 yıl sonra, öyle güzel bir medyamız basınımız olsun ki Türkiye'ye değil, Dünya'ya örnek olsun bunu diliyorum" diyerek basının ilerisi için daha özgür olması temennisinde bulundu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir Gazeteciler Cemiyeti 70 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da İş Yeri Çıkışında İki Kişi Minibüsle Ezildi
    15:58 Antalya'da İş Yeri Çıkışında İki Kişi Minibüsle Ezildi

    Antalya'da bir iş yerinden çıkan ve tartıştıkları anlaşılan iki kişi, iş yeri sahibinin yakını olduğu iddia edilen iki kişi tarafından minibüsle ezildi. Olayda bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi yaralı olarak kurtuldu. Olay anları güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince 500 bin ziyaretçi ağırladı
    15:57 Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince 500 bin ziyaretçi ağırladı

    Türkiye'de 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 500 bin ziyaretçi, Şanlıurfa'ya akın etti. Kentte yoğunluk yaşanırken, esnaf da memnun oldu. Şanlıurfa Turist Rehberleri Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban, yıl sonunda 2 milyon ziyaretçi sayısını geçeceklerini belirtti. Esnaf da yoğunluktan dolayı siparişleri yetiştirmekte zorlandıklarını ifade etti.

  • Aksaray'da 300 bin liralık ziynet eşyası ve 200 bin liralık elektronik malzeme çalan hırsızlar yakalandı
    15:57 Aksaray'da 300 bin liralık ziynet eşyası ve 200 bin liralık elektronik malzeme çalan hırsızlar yakalandı

    Aksaray'da bir evden 300 bin liralık ziynet eşyası, 200 bin liralık da elektronik malzeme çalan ve sonra da eşyaları kırıp parçalayan hırsızlar polisin operasyonuyla yakalandı. Evi soyulan kadın cep telefonuyla evini görüntülerken paramparça gördüğü eşyaları karşısında 'Hırsız da böyle mi yapar?' diye sitem etti. Şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Merkez Bankası zararının sorumlusu Erdoğan'dır
    15:56 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Merkez Bankası zararının sorumlusu Erdoğan'dır

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Bankasının açıkladığı 818 milyar liralık zararla ilgili eleştirilerde bulundu. Özel, Recep Tayyip Erdoğan'ın yanlış politikaları ve liyakatsiz kişilere verdiği emirler sonucu ülkenin perişan olduğunu belirtti. Ayrıca, depremin maliyeti kadar zararın da halka ödettirildiğini ifade etti. Özel, ekonomik sorunları çözmek için halkla paylaşacakları çözüm önerilerini de duyuracaklarını söyledi.

  • Japonya Dışişleri Bakanı İsrail'in Gazze'ye olası kara saldırısını eleştirdi
    15:54 Japonya Dışişleri Bakanı İsrail'in Gazze'ye olası kara saldırısını eleştirdi

    Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik olası kara saldırısının daha fazla mağdur oluşturabilecek felakete neden olabileceğini belirterek bunun da insani yardım faaliyetlerinde gittikçe artan bir zorluğa yol açacağını, ülkesinin bu duruma müsamaha gösteremeyeceğini söyledi. Bakan Kamikava, düzenlediği basın toplantısında, bölgede çok sayıda Filistinli mültecinin toplandığına dikkati çekerek Japonya'nın, İsrail'in Refah'a olası askeri saldırısından derin endişe duyduğunu vurguladı.

  • Kayseri'de 32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı
    15:53 Kayseri'de 32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 'Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçundan 32 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı. Cezaevi firarisi R.B. (56), düzenlenen operasyonla gözaltına alındı ve emniyete götürüldü.

  • İzmir'de Asayiş Uygulamasında Yakalanan Şüphelilerden 14'ü Tutuklandı
    15:53 İzmir'de Asayiş Uygulamasında Yakalanan Şüphelilerden 14'ü Tutuklandı

    İzmir'de yapılan asayiş uygulamasında yakalanan şüphelilerden 14'ü tutuklandı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, ruhsatsız silahlar, uyuşturucu maddeler ve çalıntı motosikletler ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Ayrıca, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan 12 kişiye işlem yapıldı ve 410 kişiye yoklama kaçağı olduğu belirlendi.

  • Muğla'da Narkotik Operasyonunda 124 Kişi Gözaltına Alındı
    15:51 Muğla'da Narkotik Operasyonunda 124 Kişi Gözaltına Alındı

    Muğla'da narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda 124 kişi gözaltına alınırken, 7 kişi tutuklandı. Operasyonlarda toplamda 541 gram esrar, bin 213 gram skunk, 31 gram metamfetamin, 21 gram kokain, 32 gram eroin, 396 adet sentetik hap ve diğer uyuşturucu madde ve malzemeler ele geçirildi.

  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı: Bodrum'un su sorunu çözülmeli
    15:50 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı: Bodrum'un su sorunu çözülmeli

    Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Bodrum'un su sorununun çözülmesi için kayıp kaçakları minimize edecek, çevre ve insan sağlığı açısından ve su kalitesini de yüksek tutarak maliyetleri minimize edecek çözümlerin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Özçelik, turizm sezonunun başlaması ve artan sıcaklıklarla birlikte Bodrum'un içme suyu kullanma suyu ve sulama suyu açısından oldukça kritik bir döneme doğru girdiğini söyledi.

  • Bilecik'te 225 Proje Uygulanacak
    15:50 Bilecik'te 225 Proje Uygulanacak

    Bilecik Valisi Şefik Aygöl'ün başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, il genelindeki projeler ele alındı. Bu sene ilde uygulanacak olan 225 projeden 17'si tamamlandı, 29'u ihale aşamasında, 56'sına henüz başlanmadı ve 123'ü devam ediyor. Projelerin toplam maliyeti ise 8 milyar 641 milyon 889 bin lira olarak açıklandı.


Advertisement