İzmir - Hastanede Hemşireye Enjektörlü Saldırıya Tepki - Son Dakika
Güncel

İzmir - Hastanede Hemşireye Enjektörlü Saldırıya Tepki

İzmir - Hastanede Hemşireye Enjektörlü Saldırıya Tepki

Hastanede hemşireye enjektörlü saldırıya tepki İZMİR'in Bornova İlçesi'ndeki Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Ünitesi'ne köpek ısırması şikayetiyle başvuran Suriye uyruklu bir kişinin, yakınında bulunan enjektörle serviste görevli bir hemşireye saldırmasıyla ilgili sağlık çalışanları basın açıklama yaptı.

14.09.2015 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hastanede hemşireye enjektörlü saldırıya tepki

İZMİR'in Bornova İlçesi'ndeki Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Ünitesi'ne köpek ısırması şikayetiyle başvuran Suriye uyruklu bir kişinin, yakınında bulunan enjektörle serviste görevli bir hemşireye saldırmasıyla ilgili sağlık çalışanları basın açıklama yaptı. Hastanede güvenlik önlemlerinin arttırılması istenirken, saldırıya uğrayan hemşire Aysun Erdoğan'a çiçek verildi. Duygulu anlar yaşayan Erdoğan gözyaşlarına hakim olamadı.

Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Ünitesi'ne geçen perşembe köpek ısırması şikayetiyle başvuran Suriye uyruklu bir kişi, tedavi sırasında, iddiaya göre yakınında bulunan enjektörle serviste görevli hemşire Aysun Erdoğan'a saldırdı. Boynundan yaralanan Erdoğan büyük şok yaşadı. Suriyeli hastanın tedavisi sürerken bugün Acil Servis önünde Türk Sağlık-Sen ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup sağlık çalışanı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin bir an önce son bulması ve hastanelerde gerekli güvenlik önlemlerinin alınması istendi. Açıklamanın ardından sağlık görevlileri saldırıya uğrayan Aysun Erdoğan'a çiçek verip geçmiş olsun dileklerini iletti. Duygulu anlar yaşayan Erdoğan gözyaşlarına tutamadı.

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü olayın yaşanmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu hastanın Aydın'ın Didim İlçesi'nde yaşadığı, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde çalıştığı ve 2- 3 ay arayla Suriye'ye giriş- çıkış yaptığı, geçen Temmuz Suriye'ye gittiği sırada, ailesine ait köpek tarafından sol ayağından ısırıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, Suriyeli hastanın köpeği öldürdüğü, Türkiye'ye döndükten sonra şikayetlerinin ortaya çıktığı ve geçen Çarşamba da İzmir'e sevk edildiği bildirildi. Tedavisi süren hastadan, gerekli numunelerin alınması için Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Şubesi'nden de bir ekibin görevlendirildiği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir - Hastanede Hemşireye Enjektörlü Saldırıya Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement