İzmir - Hdp, İzmir Milletvekili Adaylarını Tanıttı - Son Dakika
Güncel

İzmir - Hdp, İzmir Milletvekili Adaylarını Tanıttı

İzmir - Hdp, İzmir Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Hdp, İzmir milletvekili adaylarını tanıttı HDP, 1 Kasım'da tekrarlanacak olan genel seçimlerinde, İzmir'de iki bölgede aday olan 26 milletvekili tanıttı.

06.10.2015 23:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp, İzmir milletvekili adaylarını tanıttı

HDP, 1 Kasım'da tekrarlanacak olan genel seçimlerinde, İzmir'de iki bölgede aday olan 26 milletvekili tanıttı. Tanıtım toplantısında konuşan İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Artık 1923'e dönemeyiz, 1921'e dönemeyiz, 1950'ye dönemeyiz, 1980'lere dönemeyiz. Sadece ileri bakabiliriz. İleri baktığımız zaman ortak yaşam, ortak mücadele ve ortak vatan bunu birlikte kurabiliriz" dedi.

HDP İzmir Milletvekili adaylarının tanıtımı için toplantısını Tepekule Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdi. 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşananların kısa bir gösteriminin yapılmasının ardından toplantı, İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur ve Dilek Aykan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Eş başkanlardan Dilek Aykan sahneye Şırnak'ta öldürülen Hacı Birlik, Cavit Uğur ise, üzerinde Rojova'da öldürülen Aziz Güler'in fotoğraflarının basılı olduğu tişörtlerle çıktı. Açılıştaki filmi içi burkularak izlediğini söyleyen Cavit Uğur, "Hep aynı filmi seyretmek zorunda kalmayacağız, çünkü bizim umudumuz var. Umudumuz varsa yeni yaşamı kurarsınız. Umudunuzu kaybedersiniz yeni bir yaşamı kurmaya hakkınız yok. HDP olarak yeniden kazanacağız. Yeniden kazanamayacak olanların kalleşlikten başka yolu yoktur. Kalmadı" dedi.

TEK TEK SAHNEYE ÇAĞIRILDILAR

İl Eş başkanların konuşmalarından sonra ise, 1 Kasım seçiminde İzmir birinci bölge adayları, Ertuğrul Kürkçü, Mülkiye Birtane, Musa Altan, Semra Uzunok, Bayram Ercan, Derya Öz, Ömer Balkaş, Latife Canan Kaplan, Ahmet Önerge, Ayşe Erkek, Hanife Budak, Nevzat Alkan, Nihat Yıldırım ile ikinci bölge adayları Müslüm Doğan, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Süleyman Gündüz, Eylem Yıldız, İbrahim Akın, Nazlı Masatçı, Cemal Bıçak, Hüseyin Az, Hediye Tekin, İmdat Ataş, Ülkü Yalçınkaya, Ayşe Özen, Hamdi Öztürk, tek tek sahneye çağırıldı. Bu sırada milletvekili adaylarının özgeçmişleri de okundu. Tanıtım toplantısına katılan HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan'da, adaylara destek verdi.

"HER ZAMAN HAKLILAR KAZANACAKTIR"

Tanıtımın ardından iki bölgedeki ilk iki aday konuşma yaptı. Konuşma yapan adaylardan Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Bu toplum yaptıklarınızın hesabını size soracak.7 Haziran'da sordu anlamadınız. 1 Kasım'da anlayacaksınız. Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı, 'Erdoğan ve ailesine dokunmama konusunda telkinlerde bulundular' dedi. Şimdi soruyorum sarayın muktedirine neyden korkuyorsun. Korktuğun bu halksa, bu halk, bu yöntemlerle hiçbir zaman sindirilemedi, sindirilemeyecek. " dedi.

Mülkiye Birtane de, "Kürtçe kimliğiyle tanınan bir arkadaşınızım. Seçim dünyada Kobani günü olarak kutlanan günde yapılacak. Saltanatın yıkıldığı bir Kasım'da seçim yapılacak. Tekrardan saltanatı kurmayla çalışana sultana karşı seçim yapılacak. Bu ezilenler 1 Kasım Kobani direnişinde kazandıkları zaferin mükafatını bir kez daha 1 Kasım'da alacaklar" dedi.

"2 KASIM'DAN SONRA NE YAPACAĞIMIZI DÜŞÜNMELİYİZ"

Geçici hükümette Kalkınma Bakanlığı da yapan İzmir milletvekili Müslüm Doğan, gerçek biri demokrasi kuracaklarını anlattı. Doğan, "Bin yıllardır halkları yok saydılar, farklı inançlardan oluşmuş kadim dostluklar var. Halklar arasında bu kadim dostlukları yok etmek isteyenler bir kez daha yenilecek. Bu sömürgeci zihniyetin yok olması için bizim demokratik ulusu inşa etme gibi bir projemiz var. Kobani'deki sistemi Anadolu'da da kuracağız. Gerçek bir demokrasiyi inşa edeceğiz. Eşit yurttaşlık kurulacak. Ancak bu mücadeleyle olacak. İşte 1 Kasım böyle bir kesitin başlangıcıdır. Bu bir yürüyüştür. Uzun yürüyüşün başlangıcıdır 1 Kasım. HDP'nin Türkiyeleştiğini gördüm. HDP Türkiye partisidir, herkesin partisidir" dedi.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise, "2 Kasım'da yapacağımız açık. İzmir'de 4 vekilimizi alacağız, Türkiye'nin her yerinden 90 milletvekilini alıp Ankara'ya gideceğiz. Onlar ne yapacaklarını düşünebilirler. 13 yıldır bu halka ettiklerinin hesabını vermek için mahkeme seçebilirler. Mutlaka gidecek Tayyip Erdoğan, kibriyle, avanesiyle sülalesiyle iktidardan gidecek. Artık 1923'e dönemeyiz, 1921'e dönemeyiz, 1950' ye dönemeyiz. 1980'lere dönemeyiz. Sadece ileri bakabiliriz. İleri baktığımız zaman ortak yaşama, ortak mücadele ve ortak vatan bunu birlikte kurabiliriz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir - Hdp, İzmir Milletvekili Adaylarını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement