İzmir Hdp'li Kürkçü'den Selfie - Son Dakika
Güncel

İzmir Hdp'li Kürkçü'den Selfie

İzmir Hdp\'li Kürkçü\'den Selfie

Hdp'li Kürkçü'den selfie HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Atatürk Lisesi'nde oy kullandı.

01.11.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp'li Kürkçü'den selfie

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Atatürk Lisesi'nde oy kullandı. Kürkçü, 127 yıllık tarihi binanın önünde partisinin diğer adayı Mülkiye Birtane, HDP eş il başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan ile birlikte selfie çekti.

HDP İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili ve vekil adayı Ertuğrul Kürkçü, aynı bölge ikinci sıradaki milletvekili adayı Mülkiye Birtane ile birlite İzmir Atatürk Lisesi'nin 1270 numaralı sandığında oy kullandı. Birtane oy verdikten sonra Kürkçü'yü yanaklarından öperek, "Hayırlısı olsun. Beni almadan Ankara'ya gitme yoksa konuşmam" dedi. Kürkçü de "Elbette, zaten seni götürmek için geldim" yanıtını verdi. Kürkçü ve Birtane, HDP eş il başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan ile birlikte 127 yılık tarihi binanın önünde selfie çekti.

Kürkçü, HDP'nin sessiz ve dikkatle seçim sürecini izlediğini belirterek, "Bunca kötülüğe rağmen halklarımız büyük sabırla bekledi. Bugün dahi her yerde gözlüyorzsunuz sükunet ve dikkatle hiçbir şekilde Erdoğan tuzaklarına girmeksizin halklarımız oylarını kullanarak ağır bir ders verecekler. Bugüne kadarki sabrımızın meyvesini alacağımızı düşünüyoruz. 2 Kasım'dan başlayarak Erdoğan'ın uzaklaştırılması için büyük mücadele başlayacak" dedi.

İZMİR'DE İKİ PLAKASIZ ARAÇ

Kürkçü, İzmir'de seçimin olaysız geçtiğini, sadece Menemen'de okul bahçesinde plakasız iki aracın halkın ihbarı ile plakalandırıldığını belirterek, "İzmir'de sorun yok ancak askeri güvenlik bölgesi ilan edilen bölgelerde insanrınların kimlik yoklaması, GBT (genel bilgi toplama) yoklaması diye durdurulduklarını, polis- asker gözetiminde okullara sokulduklarını, okullarda kar maskeli kişilerin dolaştığı haberlerini alıyoruz. Bununla ilgili kayıt ve şikayetler yapılıyor. Geçen seçimden alınan derslerle yüksek bir seçmen örgütlülüğü ve duyarlılığı var. Bütün usulsüzlükler anında saptanıyor" dedi.

"BU SALTANATI KADINLAR YIKACAK"

HDP İzmir 1. bölge 2. sıra milletvekili adayı Mülkiye Birtane, "Halkımızla birlikte ülkenin demokrasi özgürlüğe doğru yürüdüğünü gördük. Kadınların kimliği yok sayıldı. Bu kimliğin kadınlar tarafından yeniden iktidara hatırlatılacağı bir seçim olacağını düşünüyoruz. Bu saltanatı kadınlar yıkacak. Ötekileştirilenlerin, inançların, kimliklerin kazanacağı bir seçim olacağını düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement