İzmir İçmesuyu 2'inci Merhale Projesi'nde Son Aşamaya Gelindi - Son Dakika
Güncel

İzmir İçmesuyu 2'inci Merhale Projesi'nde Son Aşamaya Gelindi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'in 2040 yılına kadar ki içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan İzmir İçmesuyu 2'inci Merhale Projesi'nde son aşamaya gelindi.

08.06.2016 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'in 2040 yılına kadar ki içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan İzmir İçmesuyu 2'inci Merhale Projesi'nde son aşamaya gelindi. Çalışmalar sonucunda İçmesuyu İsale Hattı'nın 3. Kısım inşaatında sona yaklaşıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, proje kapsamında Gördes Çayı üzerinde inşa edilerek 2009 yılında işletmeye alınan Gördes Barajı'nda 450 milyon metreküp su depolanacağı ve şehre yılda 59 milyon metreküp içmesuyu temin edileceği belirtildi.

DSİ ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki mutabakata göre İçmesuyu İsale Hattı ile İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilmesine karar verilmiş olmasına rağmen işin aciliyeti sebebiyle isale hattının DSİ tarafından inşa edildiği kaydedildi.

Merhale hattının 17 kilometrelik 3'üncü kısmının inşaatında şu an itibariyle yüzde 93 fiziki gerçekleşme sağlandığı, hattın 35 kilometre uzunluğundaki birinci kısmının 10 Ekim 2010'da, 65 kilometrelik 2'inci kısmının da 11 Aralık 2013'te tamamlanarak hizmete açıldığı ifade edildi.

Dağıtım deposu ve tünel inşaatı bitirildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Kavaklıdere İçmesuyu Arıtma Tesisi'nden alınacak suyun Bornova ve Buca depolarına iletildiğini vurguladı.

İzmir İçmesuyu İsale Hattı'nın 3. Kısım Projesi'nde ise 3 metre çapında bin 900 metre tünel ve 20 bin metreküp kapasiteli Bornova Dağıtım Deposu'nu inşa ettiklerini belirten Eroğlu, "Şu an itibariyle dağıtım deposu, tünel inşaatı bitirildi, 16 bin 500 metre iletim hattı borusu döşendi ve sanat yapılarına ait imalatların yüzde 70'i tamamlandı. Bu yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz proje ile 1 milyon 500 bin kişiye ilave içmesuyu temin edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir İçmesuyu 2'inci Merhale Projesi'nde Son Aşamaya Gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement