İzmir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

İzmir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü

İzmir\'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü

Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, süvarilerin İzmir'e girişi temsili olarak canlandırıldı Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Bize ağır bedeller ödenerek emanet edilmiş İzmir'i, gelecek kuşaklara, övünecekleri ve içinde yaşamaktan mutlu olacakları bir kent.

09.09.2014 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, süvarilerin İzmir'e girişi temsili olarak canlandırıldı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, süvarilerin İzmir'e girişi temsili olarak sergilendi. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte konağa Türk bayrağı çekildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, süvari birlik komutanına plaket verdi.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden tören ise saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Burada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yoklukların üstesinden gelerek küllerinden yepyeni bir ülkenin doğduğu, bu destanın simge kentinin de İzmir olduğunu söyledi.

İzmir ve İzmirliler'in Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerlediğini, Cumhuriyet değerlerini ödün vermeden koruyup savunduğunu dile getiren Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Sevgili Atam, bilmelisin ki İzmir ve İzmirliler, seni, en az senin İzmirlileri sevdiğin kadar seviyor. Tarihimize saygı duyuyor ve geleceğe umutla bakıyoruz. Değerlerimize, malımıza, mülkümüze sahip çıkıyoruz. Onların yok pahasına elden çıkarılmaması için canla, başla mücadele ediyoruz. Bize ağır bedeller ödenerek emanet edilmiş İzmir'i, gelecek kuşaklara, övünecekleri ve içinde yaşamaktan mutlu olacakları bir kent olarak bırakmayı hem tarihi hem de ahlaki ve vicdani bir ödev ve yurtseverlik gereği olarak görüyoruz. Çağdaş Türkiye'nin sembol ismi İzmirimiz ile övünüyor ve kentimizin üstüne titriyoruz. İzmirli olmanın ve İzmir'de yaşamanın özel bir anlam taşıdığını da iyi biliyoruz. Bu gerçeği herkesin çok iyi anlamasını, 'İzmir duruşu'nun ne olduğunu, İzmirlilerin hassasiyetlerini, önceliklerini ve vazgeçilmezlerini  artık  çok iyi öğrenmelerini istiyoruz.

İzmir, daima Mustafa Kemal Atatürk'ün kenti olmuştur ve öyle kalacaktır. Bu olağanüstü mirası bize bırakanları, o yiğit insanları, bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Yaşasın İzmir, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti."

Kent Orkestrası'nın konser verdiği kutlama programında, halk oyunu ekipleri gösteriler sundu.

Törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi, milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement