İzmir'in Saklı Cenneti - Son Dakika
Güncel

İzmir'in Saklı Cenneti

Denizden yüksekliği 1.100 metre olan Gölcük'te bulunan tektonik hareketlerle oluşmuş doğa harikası göl, geceleri – 18 dereceye varan soğuğun etkisiyle birlikte buz tuttu.

10.01.2015 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Ödemiş ilçesinin yüksek kesimlerinde 4 Ocak Pazar akşamından 7 Ocak Çarşamba akşamına kadar aralıklarla etkili olan kar yağışının ardından doğal güzellikleriyle öne çıkan Gölcük'te kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.

Kar yağışıyla birlikte Gölcük, tatilcilerin ilgi odağı oldu. Kar yağışının ardından Gölcük'e gelen tatilci sayısının arttığını ifade eden otelciler, doluluk oranlarının yüzde 80'lere ulaştığını belirttiler.

Doğa cenneti

Ödemiş'i çevreleyen Bozdağ'da bulunan Gölcük Yaylası, aynı zamanda gölü ile de ünlü. Tektonik hareketlerle oluşan doğa harikası göl, çevresi çam ormanları ile kaplı yaylanın tam ortasında bulunuyor. Nefis havası, konaklama tesisleri ile spor kulüplerinin de kamp yeri olarak kullandığı Gölcük tam anlamıyla bir doğa cenneti. Rakımı 1.100 metre olan Gölcük'te bulunan gölün derinliği ortalama 5 metre. Gölcük'ün İzmir'e uzaklığı 130, Ödemiş'e ise 18 kilometre. Yaz aylarında serin havasıyla Ödemiş yöresinde yaşayanlar tarafından "yayla" olarak kullanılan Gölcük, kış aylarında ise, kar yağdığı vakit bir başka özelliği olan kış turizmi ön plana çıkıyor. Bembeyaz kar örtüsünün altında, donan göl çevresinde gezmek tatilcilere büyük keyif veriyor.

Ödemiş Belediyesi yolları açtı

Yoğun kar yağışıyla birlikte hemen harekete geçen ve bünyesinde bir Kriz Masası oluşturan Ödemiş Belediyesi, kar yağışının etkili olduğu ilçeye bağlı yüksek yerlerdeki kapanan yolların hepsini trafiğe açık hale getirdi. Gölcük'e giden yolda da çalışma yürüten Ödemiş Belediyesi ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürerek yolun açık kalmasını sağladı. Tatilcilerin sorunsuz bir şekilde Gölcük'e ulaşabileceğini ve kış mevsiminin güzelliklerini görme imkanını bulabileceğini belirten Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, "Tüm doğaseverleri yöremizin güzelliklerini görmeye davet ediyoruz. Ödemiş Belediyesi olarak ilçemize gelen tüm misafirlerimizin hizmetinde olduğumuzun da bilinmesini isterim." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir'in Saklı Cenneti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement