İzmir'in Son Demokrasi Nöbetinde Birlik Beraberlik Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

İzmir'in Son Demokrasi Nöbetinde Birlik Beraberlik Rüzgarı

İzmir\'in Son Demokrasi Nöbetinde Birlik Beraberlik Rüzgarı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından siyasetteki sıcak hava, İzmir’deki son demokrasi nöbetine de yansıdı.

07.08.2016 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz darbe girişiminin ardından siyasetteki sıcak hava, İzmir'deki son demokrasi nöbetine de yansıdı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın yanı sıra AK Parti ve CHP'li milletvekilleri ile belediye başkanları, siyasi parti il başkanları ve vatandaşlar tek yürek olarak "Demokrasi" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katıldığı Konak Meydanı'ndaki son demokrasi nöbetinde AK Parti, CHP'li ve Vatan Parti'li kent yöneticileri birlik ve beraberlik rüzgarı estirdi. Nöbete Bakan Arslan'ın yanı sıra İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve eşi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rıfat Mutlu, AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Mahmut Atilla Kaya, Necip Kalkan, İbrahim Turhan ve Kerem Ali Sürekli, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, CHP İzmir Milletvekilleri Ali Yiğit ve Atilla Sertel, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Menderes Belediye Başkanı Birol Soylu, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül ve İzmir Ticaret Odası Ekrem Demirtaş ile binlerce vatandaş katıldı.

Delican, Yüksel ve Mutlu el ele

Demokrasi nöbeti başladığında tek tek sahneye çıkan AK Parti, CHP'li ve Vatan Parti'li siyasetçiler, yan yana Türk bayrakları salladı. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in ismi anons edildiğinde, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ile konuşarak birlikte sahneye çıktığı görüldü. Daha sonra AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rıfat Mutlu yan yana gelerek vatandaşlara el salladı.

"Ders verdiniz"

Demokrasi nöbetinde konuşan Bakan Arslan, "İyi ki varsınız, iyi ki meydanlardasınız. Rabbim hepinizden razı olsun. 23 gündür nöbettesiniz. 23 gündür iradenize sahip çıkıyorsunuz. 23 gündür 81 ilde olduğu gibi ister iç düşmanlara ister dış düşmanlara dersini verdiniz. Bu nöbetin taçlanma noktası. Bugün final noktası. Yenikapı'da Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, parti genel başkanlarımızla birlikte Demokrasi ve Şehitler Mitingi yapıyoruz. 15 Temmuz'da dünyaya ve hainlere verdiğimiz dersin bugün final noktası. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın İzmir'e İzmirlilere selamlarını getirdim. Başbakanımız benim meslektaşım ağabeyim olarak 30 yıldır beraber çalıştığımız Sayın Başbakanımız özellikle 'İzmir'e sen git, hasbıhal et' dedi. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim bizim de sizin de yar ve yardımcısı olsun" diye konuştu.

"İradenize sahip çıktınız"

Halkın yazdığı kahramanlık destanının sonsuza kadar devam edeceğini söyleyen Bakan Arslan, "Benden önceki arkadaşlar günlerdir meydanlardaki arkadaşlar sizin kahramanlıklarınızı anlattı. Kahramanlıklarınız destan olarak sonsuza kadar devam edecek. 15 Temmuz'da hainlerin bu insanların vergisi ile alınmış topu, tankı, silahı, tüfeği insanlarımızın üstüne yönlendirdiği ve gözünü kırpramadan şehit verdiğimiz ortamda önce meydanlara sahip çıktınız, sonra cumhurun başına sahip çıktınız. Hükümetimize sahi çıktınız. Başbakanımıza sahip çıktınız. İradenizin temsilcisi olan TBMM'ye sahip çıktınız" dedi.

"Bu vatan evlatlarının iman dolu yürek taşıdıklarını beklemiyorlardı"

"Hiç kimse böyle bir şey beklemiyordu" diyen Bakan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu vatan evlatlarının iman dolu yürek taşıdıklarını beklemiyorlardı. 15-16 yaşındaki gençlerin gazi ve şehit olma pahasına tankların, topların önüne yatabileceklerini beklemiyorlardı. Kurtuluş Savaşı'nda 6 aylık bebeğini emzirip 'bu bebek annesiz babasız yetişebilir ama vatansız yetişemez' diyen Nene Hatun'un bugün milyonlarca torunu olan annelerimizi, bacılarımızı, kızlarımızı bilmiyorlardı, beklemiyorlardı. Onlardan Rabbim razı olsun ki o akşam hep biri bir Nene Hatun'du. Her biri Nene Hatun olarak 81 ilde meydanlara, sokaklara, iradelerine sahip çıktılar. Tankların, tüfeklerin, namluların önünde durdular. 15 yaşındaki 16 yaşındaki gençlerin Hasan Tahsin olabileceklerini hesaba katmamışlardı. Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı dinleyebileceklerini, hainliklerine fırsat vermeyeceklerini hesaba katmadılar. Onlara öyle bir ders verdiniz ki soruyorum; bu ders sonsuza kadar unutulabilir mi? Dünya bu dersi unutmayacak. Bu millet olma şuuru sonsuza kadar unutulabilir mi? Sayenizde unutulmayacaktır. Güçlenen, büyüyen 2023'e 2053'e, 2071'e yürüyen Türkiye'nin yolunu kesmek isteyenler millet olma şuurunu, hiç hesaba katmadılar."

"Ne yazık ki içimizden hainler çıktı"

Darbeciler için "Bunların deri neydi? Niye böyle bir deliliğe, hainliğe kalkıştılar? Peygamber ocağı olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içinde o kıymetli kutsal üniformanın içinde böyle hainliğe kalkıştılar?" diye soran Bakan Arslan, şöyle devam etti:

"Gençler; ilkokula başlarız, haritayı önümüze koyar coğrafya üzerinde Türkiye'nin köprü olduğunu görürüz. Coğrafya olarak köprüyüz ama eğer o coğrafyanın hakkının vermezsek köprü olmanın hakkını vermezsek neye yarar? Ne zaman ki Recep Tayyip Erdoğan, iş başına geldi ve 'Anadolu'nun köprü konumunda yaralanacağım' dedi. Bunlar Recep Tayyip Erdoğan'a 'dur' dediler. Türkiye'ye 'dur' diyebilirler mi? Bana 'dur' diyemezler diyen Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları projeleri yapmaya başladı. 'Dünyaya o alıştığınız pastadan Türkiye olarak ben de pay kapacağım' dedi. Pastaya ortak olmak başladı. Kimin adına? Sizin adınıza, Türkiye'deki herkes adına o büyük pastaya ortak olmaya başlayınca dünyayı yönetenler 'eyvah pasta elimizden gidiyor, gitmemesi için önce Recep Tayyip Erdoğan'ı yok etmemiz lazım, Binali Yıldırım'ı, arkadaşlarınız yok etmemiz lazım' dediler. En kötüsü; rakipleriniz böyle düşünebilir, önemli olan içimizdeki hainlerin böyle düşünmesi. Ne yazık ki içimizden hainler çıktı. Becerebildiler mi? Sonsuza kadar beceremeyecekler. Bu insanların gözü açıldı. Eskisi gibi değil. Dedi ki; 'Recep Tayyip Erdoğan'ın, Binali Yıldırım'ın derdi rantiye değil, onların derdi şantiye. Şantiye olmalı ki bu projeler yürüsün."

Siyasi partilere teşekkür

Konuşmasının sonunda teşekkürlerini sunan Bakan Arslan, siyasi partilere de ayrıca teşekkür etti. Arslan, "Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Siyaset farklı bir şey. 'Elbette siyasi olarak çekişeceğiz, sandıkta mücadele edeceğiz ama gün birlik olma günü ise biz bu insanların iradesinin tecelli ettiği TBMM'ye bombaların altında sahip çıkacağız' dediler. Allah onlardan razı olsun. Parti ayrımı yapmadan bütün milletvekilleri bombaların altında oradalardı" dedi.

"Sizler tarihe damga vurdunuz"

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, kısa bir konuşma yaparak, "Yine nöbetteyiz. Bu nöbet kıyamete kadar devam edecek. Sizlerin valisi olarak sizlere hizmet etmekten onur duyuyorum. Allah sizin eksikliğinizi göstermesin. Sizler tarihe damga vurdunuz. Sizlere hizmet etmek bizim borcumuz" ifadelerini kullandı.

"Burunlarından fitil fitil getireceğiz"

AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar da alandaki vatandaşlara şöyle seslendi:

"Bugün 24. gün ve yine siz buradasın. Allah hepinizden razı olsun. Allah çocuklarınızdan güldürsün. Onlara anlatacakları çok güzel bir hikayeyi yazdınız ve onun başrolündesiniz. Allah hepinizden razı olsun. Benim güzel İzmir'imin güzel insanları bu hain darbecilerden korkar mı? FETÖ'den korkar mı? Onun uzantısı her meslek grubundaki insan görünümlü mahluklardan korkar mı? Onlara en kısa zamanda hadlerini bildirmek için hepimiz söz veriyor muyuz? Bu bizim şehitlerimize borcumuz. Bu bizim gencecik özel harekatçı polislerimize, sivil halkımıza borcumuz. Biz bu borçla ölmek istemiyoruz. İnşallah bu hainlere bir kez daha hesap soracağız, onların bu yaptıklarını burunlarından fitil fitil getireceğiz inşallah. Allah bir daha ülkemize böyle olaylar ilelebet yaşatmasın."

"Birbirimize daha fazla sarılacağız"

Konuşmasına "Hayırlı nöbetler" diyerek başlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "23 gündür bu meydanda sabahlara kadar beraber nöbet tuttuk. Ben sizin hakkınızı ödeyebilir miyim? Bugün birlik, kardeşlik günü. Demokrasimiz, şehitlerimiz için bugün meydanlardayız. 81 ilde genci yaşlısı hepimiz bir olduk, meydanlara çıktık. Türkiye'nin geleceği için zorbaların darbe ve işgal girişimlerinin imkansız olduğunu göstermek için tek yürek olduk. Yüce Önder Atatürk'ün bize bıraktığı bu cumhuriyet ilelebet ayakta kalacaktır. Darbe girişimine kalkanlar neyi atladılar biliyor musunuz? Bu darbeyi planlarken bu milleti tanımadılar. Bu millet onların şifrelerini bozdu. Ne tank ne tüfek dinledi. Daha fazla özgürlük için birbirimize daha fazla sarılacağız. Biz hep birlikte tek milletiz. Başka vatanımız yok" diye konuştu.

"Cumhuriyeti üç-beş meczupa teslim etmeyeceğiz"

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel de şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz'da Türkiye uçurumun kenarından döndü. Hepimiz çok büyük bir tehlike atlattık. Bu tehlikeyi tek yürek olarak atlattık. Darbeyi hep beraber püskürttük. Orada tankların üstüne çıkan, şehit olan 237 demokrasi şehidimizi rahmetle anıyorum, yakınlarına sabır diliyorum. Ulusumuzun başı sağ olsun. O ailelere sahip çıkılması gerektiğine inanıyoruz. Bu ülkeyi başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun önderliğinde Kurtuluş Savaşı kahramanlarımız ve bayrağımıza rengini veren şehitlerimiz sokakta bulmadılar. Bu cumhuriyeti al kanları ile kurdular. Biz onların torunları, bugün bu cumhuriyeti üç-beş meczupa, darbeye teslim edecek miyiz? Elbette etmeyeceğiz. Bütün güçlü emperyalist ülkeleri, Türkiye Cumhuriyeti'ne diz çöktürmeye çalıştılar. Teslim almaya çalıştılar. Atalarımız diz çökmediler. Bugün biz onların torunları diz çökecek miyiz? Tabii ki hayır. 23 gündür meydanlardasınız. 'Türkiye Cumhuriyeti' diye haykırdık, 'adalet' diye haykırdık, 'demokrasi' diye haykırdık. Şimdi bu darbeciler en ağır şekilde yargılanmamladır ancak hukuk çerçevesinde. Devletin kurumlarına sızmış bu darbeciler temizlenmelidir ama bu arada hukuk ve adalet çerçevesinde günahsız insanların başına sıkıntı gelmeden. Burada nasıl tek yürek olduysak parlamentoyu by pass etmeden, yeniden yapılanmayı hep birlikte gerçekleştirmeliyiz. Şimdi özgürlük zamanı. Ülkeyi yeniden yapılandırırken birlikte yapılandıracağız."

Yenikapı mitingi izletildi

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise, "Kendi iradesini, kendi karar verme hakkını, sandıkta seçtiği temsilcilerinin kendi temsiliyetini ve milli iradenin tecelligahı olan TBMM'de tecelli eden milli iradeyi korumak için meydanlara inen, direnen herkese selam olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından alana kurulan sinevizyon kanalı ile İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi canlı olarak izletilmeye başlandı. AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin konuşmaları için, "Bahçeli ve Kılıçdarolu'nu çok fazla alkışlayın. Bugün birlik ve beraberlik günü" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'in Son Demokrasi Nöbetinde Birlik Beraberlik Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement