İzmir'in Tanıtımı İçin Güç Birliği Toplantısı - Son Dakika
Yerel

İzmir'in Tanıtımı İçin Güç Birliği Toplantısı

İzmir\'in Tanıtımı İçin Güç Birliği Toplantısı

İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Ediz: "ETİK gibi Ege’nin turizm alanında çatı örgütü olan kuruluşuyla da güç birliği halinde bir yol haritası çıkardık" ETİK Başkanı İşler: "İzmir son derece önemli bir üründür.

09.08.2014 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) gibi Ege'nin turizm alanında çatı örgütü olan kuruluşlarıyla güç birliği halinde kentin yurt dışı tanıtımı için yol haritası çıkardıklarını söyledi.

Ramada Hotel Kemalpaşa'da düzenlenen İzmir'in turizm olanakları konulu toplantıya İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdulaziz Ediz, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Vekili Murat Yılmazçoban, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Ramada Hotel Kemalpaşa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, Otel Genel Müdürü Ayça Beslen ve ETİK Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Abdülaziz Ediz, yaptığı konuşmada, İzmir'in tanıtımı ve kentin fuar organizasyonları konusunda uzun bir süredir İZKA yetkilileri ile görüştüklerini belirtti.

Turizm sektörüne destek olmayı istediklerini kaydeden Ediz, "ETİK gibi Ege'nin turizm alanında çatı örgütü olan kuruluşuyla da güç birliği halinde bir yol haritası çıkardık. Fuarlarda İzmir'in kendi şemsiyesi altında stant kiralayıp, bu şemsiye altında İzmir'deki sektör temsilcilerini bir araya getirerek, tur operatörleriyle ilişkisini güçlendirmek istiyoruz" dedi.

Fuarlarda İzmir'e özel tanıtım stantlarının yanı sıra farklı tanıtımlara da yer verileceğini söyleyen ve kenti tanıtım atağına geçirmek için sektör temsilcileriyle el ele vermeye hazır olduklarını belirten Abdülaziz Ediz,  şöyle konuştu:

"Fuarlarda yapacağımız farklı tanıtımlarla birlikte İzmir'in turizm potansiyelini hedef acentelere göstererek bir pazarlama olanağı yaratmak istiyoruz. İZKA ve Bakanlık katkılarıyla önümüzdeki dönem Londra turizm fuarının yanı sıra Berlin, Moskova veya Utrech gibi turizm fuarlarında İzmir tanıtım standı alınıp alınmayacağı kararlaştırılarak otelcilerin kendi otellerini pazarlamasına yardımcı olmak, bu bölgelerdeki turist hareketliliğine etki edebilmek istiyoruz. Bu olmazsa Bakanlığın standı içerisinde İzmir için ayrılacak bölümlerde rahatlıkla bölgeyi tanıtırız diye düşünüyorum. Bu noktada bir tanıtım atağına geçilmesi adına İZKA, Bakanlık ve sektör el ele vermeye hazırız. İzmir adına bu gücü ve imkanları kullanmak istiyoruz."

İşler: Kente özel tanıtım eksikliği kabul edilemez"

ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, bugüne kadar İzmir'in uluslar arası fuarlarda ayrı, kendine has bir stantta tanıtılmamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kruvaziyer yolcusu dışında İzmir'e 800 bin turistin geldiğini dile getiren İşler, "Bu sayı İzmir ile uyuşmamaktadır. İzmir son derece önemli bir üründür. Bir hareket bir tanıtım atağına geçilmesi gerekiyordu ve bu canlılık adına bugünkü toplantımızla İZKA, Bakanlık ve sektör olarak bir araya geldik. El ele vererek, İzmir'in tanımına daha fazla katkı konulabilmesi, kentin cazibe ve çekim gücünü arttırmak adına neler yapabileceğimizi tartıştık" dedi.

Sektörün İzmir'e katkısının karşılığını alamadığını da belirten İşler, "Biz turizm sektörü olarak kente koyduğumuz katma değerin karşılığını maalesef alamıyoruz. İZKA, Bakanlık, sektör temsilcilerinin yanı sıra İzmir adına tanıtım bütçesine Büyükşehir'in, İzmir Ticaret Odası'nın da daha çok katkı koymasını bekliyoruz. Çünkü ne kadar katkı sağlanırsa İzmir'in rekabet gücü o kadar artacak. Kentin bir şeyi eksik değil ancak henüz İzmir potansiyelini açığa çıkaramadı" diye konuştu.

Toplantının ardından Ramada Hotel Kemalpaşa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan ve Otel Genel Müdürü Ayça Beslen'e ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ve İzmir İl Kültür Müdürü Abdülaziz Ediz tarafından teşekkür plaketleri verildi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'in Tanıtımı İçin Güç Birliği Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement