"Kruvaziyer Gemilerden Kış Aylarında Vergi Alınmasın" - Son Dakika
Yerel

"Kruvaziyer Gemilerden Kış Aylarında Vergi Alınmasın"

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, "Turizm yatırımlarının yüzde 27'si Ege'de ama turizm girdisinden bölgenin aldığı pay yüzde 13'te kaldı." dedi.

04.12.2014 19:31  Güncelleme: 00:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizm yatırımlarının yüzde 27'sinin Ege Bölgesi'nde olduğunu ancak toplam turizm girdisinden bölgenin aldığı payın yüzde 13'de kaldığını belirterek kongre ve kruvaziyer turizminin gelişmesi için tedbirler alınması gerektiğini ifade etti.

8. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı kapsamında düzenlenen "Yarının Turizminde İzmir Yaklaşımı" konulu bir panel düzenlendi.

Panelde konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir'in Türkiye'de turizmin ilk başladığı bölgelerden olduğunu, kentin turizm hedeflerinin yakalanmasında ulaşım yatırımlarının büyük önem taşıdığına işaret etti.

Kongre turizmi açısından Avrupa'nın en büyük merkezini Kuşadası'nda açtıklarını, bu potansiyelin kullanılması için Selçuk ile İzmir arasındaki raylı sistem projesinin bir an önce tamamlanması gerektiğini ifade eden Ulusoy, şöyle konuştu:

"Turizm yatırımlarının yüzde 27'si Ege Bölgesi'nde ama turizm girdisinden bölgenin aldığı pay yüzde 13'de kaldı. İzmir kongre turizminde, kruvaziyer turizmde başarılı oldu ama yeterli değil. İzmir bir üs olmalı. Kruvaziyerde artan grafik sürdürebilir hale gelemedi. Gelen gemilerin gece de limanda kalması sağlanamadı. Bunun için gemilere uygulanan ayakbastı paraları ve diğer ücretlerde indirim yapılması gerekiyor. Kruvaziyer gemilerden kış aylarında meydan vergisi alınmasın. Ekim - Ocak arası bu sektörü teşvik için vergiyi almayın. Bunu Kuşadası'nda daha önce denedik ve Şubat ayında 10 bin turist geldi. Aynısını yapsak ne olur ?"

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise İzmir'in birçok açıdan çevresindeki ülkelere fark atabilecek kapasitesi bulunduğunu, devam eden projeler hayata geçtiğinde kentin turizmde Atina ile yarışır duruma geleceğini savundu.

İzmir'in sağlık turizminden termal ve gastronomi turizmine kadar pek çok alanda "bir numara" olabilecek potansiyele sahip olduğunu ifade eden Demirtaş, "Kadifekale'de belediye tarafından yürütülen antik tiyatronun ayağa kaldırılması projesini heyecanla bekliyoruz. Burada 15 bin kişiye körfez manzarası eşliğinde konser verildiğini hayal ediyoruz. Böyle bir İzmir, Atina'ya on basar. İzmir bunun için hazır" diye konuştu.

Kongre turizminin ele alındığı paneli İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu da izledi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Kruvaziyer Gemilerden Kış Aylarında Vergi Alınmasın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement